8 måter å håndtere type 2-diabetes og hjertehelse på

Type 2 diabetes og hjertesykdom, to av de vanligste kroniske sykdommene, har vist seg å være nært knyttet. Personer med type 2 diabetes er mer sannsynlig å utvikle hjertesykdom og har økt risiko for hjerteinfarkt eller hjerneslag. De er også mer sannsynlig å ha tilstander som øker risikoen for hjertesykdom eller hjerneslag, for eksempel høyt blodtrykk og høyt kolesterol.

Her er åtte måter å administrere diabetes og forbedre hjertehelsen din, og hvorfor eksperter tror de er bra for begge.

1. Øk fysisk aktivitet

Trening har vist seg å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer hos personer med diabetes.

Derfor bør det legges vekt på aerobe øvelser som å gå, jogge, sykle eller svømme. Aerobic trening styrker hjertet, noe som hjelper det å pumpe mer effektivt og forbedrer blodsirkulasjonen i hele kroppen.

Forskning tyder på at en kombinasjon av aerob trening og styrketrening kan være enda mer fordelaktig for personer med diabetes type 2. En gjennomgang av 53 studier konkluderte med at selv om aerob trening og motstandstrening fører til For forbedringer i blodsukkerregulering, treningsprogrammer som inkluderer både treningsformer kan være mer effektive enn hver type trening alene.

De 8 beste fiberrike snacks for personer med diabetes

2. Følg et hjertesunt kosthold

Inntak av fett og karbohydrater er avgjørende for å håndtere diabetes og hjertesykdom. Men du må ta hensyn til typene av hvert næringsstoff du spiser, ikke bare den totale mengden.

Spesielt bør du begrense mettet fett som finnes i kjøtt og meieriprodukter, da det kan øke usunne LDL-nivåer. kolesterol i blodet ditt, noe som får fettavleiringer kalt plakk til å bygge seg opp i arteriene dine.

Du bør også unngå raffinerte karbohydrater, inkludert raffinert sukker og bearbeidet korn som finnes i mange snacks og desserter. Disse matvarene kan øke blodsukkernivået raskere og er assosiert med høyere forekomst av hjertesykdom.

Når det gjelder hva du bør spise, er middelhavsdietten basert på fullkorn, belgfrukter (erter, bønner og linser), fisk og fjærfe, sunt fett fra olivenolje og nøtter, samt mye frukt og grønnsaker.

3. Oppretthold en sunn vekt

Overvekt eller fedme blir ofte verre av metabolske faktorer som øker både blodsukkeret og risikoen for hjertesykdom, spesielt hvis du har overflødig fett i visse områder av kroppen.

Men hvis du går ned i vekt, kan blodsukkernivået falle. Du kan se en reduksjon i kolesterol og triglyserider. Blodtrykket ditt kan også falle hvis du går ned i vekt.

4. Ikke røyk

I tillegg til potensielt å øke blodsukkernivået på kort sikt, kan røyking forverre effekten av diabeteskomplikasjoner.

Selv om risikoen for lungekreft er bedre kjent, øker røyking også risikoen for hjertesykdom betydelig ved å skade blodkarveggene og øke plakkoppbyggingen.

5. Drikk kun alkohol med måte

Selv om noen studier tyder på at det kan være en sammenheng mellom lett eller moderat alkoholforbruk og hjertefordeler, spesielt de av rødvin, har ingen forskning påvist en definitiv sammenheng mellom alkoholforbruk, alkohol og forbedring av hjertehelsen.

Alkohol kan påvirke diabetesmedisiner og føre til at blodsukkernivået stiger eller faller avhengig av innholdet i drikken. Å drikke alkohol kan senke blodsukkernivået i opptil 24 timer, og personer med type 2-diabetes anbefales å spise et måltid eller mellommåltid når de drikker for å forhindre at blodsukkernivået faller for lavt.

Medisin: Disse TO matvarene er ekstremt viktige ved diabetes

6. Reduser stress

Stress er kjent for å øke blodsukkernivået, noe mange mennesker oppdager på egen hånd under rutinekontroller gjennom dagen. Og i tider med stress kan det være vanskeligere å håndtere den daglige behandlingen av sykdommen din, inkludert å kontrollere blodsukkernivået.

7. Sov mer

Stress og mangel på søvn er dødelig. Hvis du kronisk ikke får nok søvn hver natt, har du høyere risiko for å utvikle både hjertesykdom og diabetes type 2.

Det er bevis på at for mye eller for lite søvn kan øke blodsukkeret hvis du allerede har diabetes. En studie fant at voksne med prediabetes eller ubehandlet diabetes type 2 som sov mindre enn fem timer eller mer enn åtte timer om natten, hadde høyere blodsukker enn voksne som sov mellom syv og åtte timer.

8. Få hjelp for depresjon

Depresjon kan hindre en person i å opprettholde en sunn livsstil og følge anbefalte behandlinger for diabetes og hjertehelse. Så det er en annen ting å sjekke.

Dessverre er mange mennesker motvillige til å rapportere tegn på depresjon fordi de føler at de innrømmer svakhet. Stigmaet knyttet til å søke atferdsbehandling må fjernes. Og leger bør gjerne henvise pasienter til atferdshelsetjenester hvis de tror de trenger det.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *