AEX går mot en litt lavere start, med fokus på Fed-møtet

AEX-indeksen for Damrak ser ut til å starte litt lavere tirsdag etter det betydelige tapet dagen før. Investorer fortsetter å vente forsiktig på rentebeslutningen i USA. Den amerikanske sentralbanken starter sitt todagers rentemøte senere i dag. Finansmarkedene forventer at Fed vil holde renten uendret etter dette møtet. Investorer er derfor spesielt spente på å se hva Fed-formann Jerome Powell vil si om mulige fremtidige rentebevegelser.

I tillegg til Fed møtes også sentralbankene i Storbritannia, Japan, Tyrkia, Norge, Sverige og Sveits denne uken for å diskutere renter.

Asiatiske aksjemarkeder viste tap tirsdag. I Tokyo, hvor investorene kom tilbake etter en lang helg, lukket Nikkei 0,9 prosent lavere. Hang Seng-indeksen i Hong Kong og Shanghai-børsen falt 0,1 prosent.

Ved Damrak kunngjorde Arcadis at de ville jobbe i et konsortium på den tyske Rhin-Main-energiruten. Denne 500 kilometer lange underjordiske kabelforbindelsen transporterer elektrisitet fra havvindparker i Nordsjøen til Rhin-Main-området. Konsulent- og ingeniørkontoret ga ingen informasjon om de økonomiske detaljene.

Vopak annonserte at de har kommet til enighet med Infracapital om å selge tre kjemikalieterminaler i Rotterdam for totalt 407 millioner euro. Ifølge tanklagerselskapet vil salget gi et nettoproveny på rundt 368 millioner euro. Salget er en del av den strategiske gjennomgangen som ble annonsert i februar.

Onward Medical publiserte også halvårstall. Medisinteknologiselskapet, som utvikler en terapi for personer med ryggmargsskader, registrerte litt lavere salg og økte tap. Selskapet forventer å ha tilstrekkelig med kontanter til å finansiere sin virksomhet frem til slutten av 2024. Selskapet forventer å lansere sin terapi for å gjenopprette hånd- og armfunksjon hos personer med ryggmargsskader i USA i andre halvdel av 2024.

Euroen var verdt $1,0678, ned fra $1,0695 dagen før. Prisen på et fat amerikansk olje steg 1,1 prosent til 92,50 dollar. Brent-oljen steg 0,6 prosent til 95,01 dollar per fat. Oljeprisen har allerede steget med over 30 prosent siden oljeprodusentene Saudi-Arabia og Russland annonserte produksjonskutt i juni.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *