Białoński: Er det derfor sportens verden, UEFA i spissen, gjør narr av de russiske morderne?

Det er vanskelig å rokke ved følelsen av at sportsverdenen i økende grad tar parti med verdens største gangster, Vladimir Putin. UEFA har tillatt mindreårige russiske landslag å konkurrere internasjonalt. Under den teoretisk smarte unnskyldningen at barn ikke skal måtte betale for foreldrenes synder. Det er en skam at UEFA ikke bryr seg om ukrainske barn, det er 20 000 av dem som ble kidnappet av russerne, spesielt de som ble drept i bombingene av de russiske inntrengerne.

SE OGSÅ: UEFAs skandaløse avgjørelse! Russerne er tilbake i konkurransen

Moralsk relativisme UEFA: United24 er politisk, men Gazprom er det ikke

Situasjonen er klar: selvfølgelig skal barn ikke betale for foreldrenes feil, men voksne har et valg: de kan trekke seg fra Ukraina, betale erstatning for skaden som er forårsaket og først da tenke på å vende tilbake til sportens verden. Enda mer hvis det er vår tids største morder, Vladimir Putin, som ikke nøler med å bruke mindreårige i sin propaganda. Han liker å promotere krigsmaskinen sin gjennom sport, for eksempel hockeykamper i CSKA Moskva.

UEFAs moralske relativisme har lenge vært kjent. Ved en avgjørelse forbød han Shakhtar Donetsk fra å annonsere på T-skjortene til United24-stiftelsen, som støtter Ukrainas forsvarskrig, og ved en annen tillot han Star-spillere røde Beograd å promotere Gazprom til eliten i Champions League. Det er alltid en oppskrift som vil forklare alt vakkert. United24 er politisk, og Gazprom er ikke politisk, selv om det nylig finansierte de private Potok- og Fakel-hærene og sendte dem til Ukraina. Potoks soldater klaget over å bli slått til flasken: de skulle opprinnelig vokte infrastrukturen, men de befant seg i frontlinjen.

Aleksandr Djukov – nær Putin, fortsatt i UEFA-strukturer

Gazprom er nøkkelordet. Den russiske statsgiganten har i årevis vært en av de mektigste sponsorene til UEFA og Schalke Gelsenkichren. Leder for Gazprom er Alexander Valerevich Djukov. En av Putins nærmeste personer. De to er forbundet med St. Petersburg og Zenit. Djukov kontrollerer også russisk fotball og er president i det lokale forbundet. Selv om Gazproms utsendelse av private hærer til Ukraina har opprørt verden, er han fortsatt medlem av UEFAs styre og eksekutivkomité, selv om han har suspendert status i begge organer.

«Hvis du håndhilser med en blodig hånd, blir det uunngåelig skittent – ​​det er slik du gjør det» – sang Kazik Staszewski for nesten et kvart århundre siden, og beskrev drapet på tsjetsjenere av russerne.

I dag ringer ingen alarmklokker hos UEFA: «Ok, vi elsker denne Djukov, han har pumpet penger inn i organisasjonen vår i årevis, men hvis selskapet hans sponser en privat hær for å myrde folk i Ukraina, er det sannsynligvis for langt. Og ikke av en.» scene. Høflig, men for enhver pris, må vi takke ham for samarbeidet. Spesielt siden Djukov har vært under sanksjoner fra Storbritannia, Australia og New Zealand siden april i fjor.

Private soldater i Gazproms hærer har det bedre

Alt skal gå bra med russen. Navnet på den private hæren, Potok, refererer til Nord Stream-gassrørledningen. Da Djukovs Gazprom rekrutterte hæren, sparte det ingen kostnader. Det garanterte ikke bare soldatene en solid lønn, men også en erstatning til familien ved dødsfall, flere ganger høyere enn den som fikk pårørende til vanlige vernepliktige.

Selv Erast Yakovenko (53), en veteran fra krigen mot Tsjetsjenia på 1990-tallet og som tidligere jobbet som sikkerhetsvakt ved Gazprom, ble fristet til å akseptere slike forhold. Erast døde på fronten nær Bakhmut 24. april. Enken hans mottok kompensasjon ikke bare fra staten, men også fra Gazprom, som om han hadde dødd på jobb. Og det spiller ingen rolle at dette arbeidet dreper folk i Ukraina.

Analytikere sitert av «The Economist» fjerner enhver illusjon: «Gazprom er ikke bare rattet i den russiske økonomien, men også en jernreserve av menneskelig styrke for krigens behov.»

Russere fra den ukrainske fronten ved de paralympiske leker? Det er mulig

Den Bonn-baserte internasjonale paralympiske komiteen, ved å ta inn paralympiske idrettsutøvere fra Russland til Paris-lekene, ga også et spektakulært slag mot ideen om olympisme. Dets president, brasilianske Andrew Parsons, og hans folk må beregne at Paralympics vil inneholde funksjonshemmede idrettsutøvere som ble skadet under drapet på mennesker i Ukraina.

Det russiske angrepet på Ukraina, fra land, sjø og luft, har vart i 586 dager. Uunngåelig blir emnet vanlig, spesielt i Vesten. Men hvem, om ikke de viktigste idrettsorganisasjonene, spesielt de med så edle mål som Den internasjonale paralympiske komité, bør forsvare de viktigste verdiene, inkludert de mest grunnleggende: retten til et anstendig liv?!

Heldigvis har ikke sensitivitet blitt misbrukt overalt. Listen over land som har varslet boikott av kamper mot russiske ungdomslandslag vokser. England var det første som kunngjorde denne tilnærmingen, og fikk raskt selskap av: Polen, Ukraina, Irland, Finland, Sverige, Danmark, Norge, Litauen, Latvia, Romania og Island.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *