Bulgaria er et av de beste landene i EU når det gjelder barnefattigdom, sa Elka Nalbantova, viseminister for arbeids- og sosialpolitikk, ved en rundebordssamtale i Sofia.

Arbeids- og sosialdepartementet, helse og utdanning prioriterer tidlig barnevern. Dette sa Elka Nalbantova, viseminister for arbeids- og sosialpolitikk, under en rundebordsrunde «Early childhood development in the Roma community: challenges and prospects» i Europahuset i Sofia. Diskusjonen arrangeres av Stiftelsen for helse og sosial utvikling.

Nalbantova understreket at Bulgaria inntar en av de første plassene når det gjelder barnefattigdom i EU. Dette er barn fra isolerte samfunn der de har mindre tilgang til utdanning og tjenester, forklarte hun. Ifølge henne er innsatsen for å overvinne utfordringene et rombarn og hans familie står overfor, mye viktigere. Hun ga som et eksempel instrumentet som tar sikte på å utrydde barnefattigdom – den europeiske barnegarantien, og fremhevet at det inkluderer tiltak til fordel for tidlig utdanning.

Under diskusjonen ble prosjektet «Integrated Development Model for Early Childhood Education and Care in Sofia» presentert. Prosjektet gjennomføres av Metropolitan Municipality i nært samarbeid med de lokale kommunale administrasjonene i Krasna Polyana, Lyulin og Slatina-regionene og Foundation for Health and Social Development. Den har som mål å gi støtte til barn fra sårbare grupper som bor på territoriet til tre regioner i hovedstadskommunen, med en konsentrasjon av rombefolkning, for å forbedre tidlig barndomsutvikling gjennom samfunnstjenester – knutepunkter for tidlig barndomsutvikling.

Prosjektet ser for seg en utveksling av internasjonal praksis og erfaringer med det bulgarsk-norske selskapet. Det inkluderer en heldags barnegruppe for dannelse av akademiske ferdigheter til barn som ikke dekkes av utdanningssystemet til «Fakultet»-distriktet. Videre felles aktiviteter for barn og foreldre for å stimulere til utvikling av barn i et familiemiljø som en del av «The Game Element»-programmet, bistand til barnehageregistrering, bedre tilgang til kjøkken for barn, ulike opplæringskurs for foreldre i områdene. av helse. , ernæring, tidlig læring, trygghet og sikkerhet og tilpasset foreldreomsorg, ulike pedagogiske og kulturelle arrangementer for barn, helse- og utdanningskampanjer i de tre miljøene.

Prosjektet dekker tre områder av hovedstaden med en stor rombefolkning – rundt 60 000 representanter for romsamfunnet, bemerket Minka Yovcheva, direktør for direktoratet for «sosiale tjenester for barn og voksne» i Sofia kommune. Hun fremhevet at prosjektet ble finansiert under programmet «Lokal utvikling, fattigdomsreduksjon og forbedret inkludering av sårbare grupper», og at midlene ble gitt av Liechtenstein, Island og Norge for å overvinne visse forskjeller i enkelte europeiske land.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *