Den norske morderen overgikk til og med Messi. Den beste fotballspilleren i Europa er spiss Haaland

Den norske spissen Erling Haaland ble kåret til den beste fotballspilleren i Europa i forrige sesongs UEFA-måling. Den 23 år gamle Manchester City-skytteren snudde sin første oppfordring til de tre siste til en seier. De engelske mesternes dominans ble understreket av Pep Guardiolas trenersuksess, som førte dem til Champions League-triumf. Undersøkelsesresultatene ble publisert under en gallaaften i Monaco.

Haaland slo Argentina VM-kaptein Lionel Messi og hans Manchester City-lagkamerat Kevin De Bruyne. Den belgiske midtbanespilleren var også med på de tre siste i fjor, som ble dominert av den franske spissen Karim Benzema.

Haaland scoret 52 konkurrerende mål i den første sesongen etter overgangen fra Dortmund. Den norske skytteren scoret 36 mål i Premier League og var deres toppscorer. Han vant den ettertraktede «diskanten» med laget, og i tillegg til å vinne den nasjonale konkurransen og Champions League, vant han også FA-cupen.

Prisen for beste kvinnelige fotballspiller gikk til den spanske verdensmesteren Aitana Bonmatíová. Den beste treneren var nederlenderen Sarina Wiegmanová, som ledet det engelske landslaget til seier i EM for et år siden og kom til finalen med dem i VM som nettopp ble avsluttet.

Tidligere spiss Miroslav Klose mottok UEFAs presidentpris. Verdensmesteren 2014 er det tyske landslagets toppscorer (71 mål) og leder også den historiske listen over målscorere ved verdensmesterskap med 16 mål.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *