Den skeive filmfestivalen Mezipatra starter i dag i Praha og flytter deretter til Brno

Temaet for årets 24. utgave er «I korsveien» og er ment å referere til små og store beslutninger som uventet kan endre folks liv. Ti spillefilmer konkurrerer om juryens hovedpris. I hovedstaden vil showet vare til 9. november og deretter flytte til Brno, hvor det vil finne sted fra 10. til 17. november.

«Heltene og heltinnene i årets filmer takler tøffe spørsmål som mange av oss vil bli kjent med…Er det verdt å fortsette et forhold som allerede har gått sin gang?» Hvordan kan du hjelpe foreldre med å akseptere sitt eget barns identitet? Men noen avgjørelser spiller også en rolle utenfor skjermen. «Hver av oppførselen vår er en beslutning som vi påvirker og som bestemmer retningen til hele samfunnet,» sa programleder Kristýna Genttnerová om årets tema for festivalen.

Seerne kan velge mellom 24 spillefilmer og 45 kortfilmer. Den italienske filmen Fireworks, basert på sanne hendelser, åpner festivalen i dag på Lucerna Cinema i Praha. Den forteller historien om kjærligheten til to syttenåringer i 1980-tallets Italia, hvis forhold komplisert av det svært homofobiske miljøet i en siciliansk by. De påfølgende dagene står for eksempel det franske melodramaet Mijení, den tyske relasjonsstudien What’s left of us og filmen Rule 34, som vant pris på Locarno-festivalen, på programmet.

På programmet står også retrospektiv, kortfilmkonkurranse og tilhørende arrangementer. Folk kan finne fullstendig informasjon på nettsiden www.mezipatra.cz.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *