Det var -40 grader kaldt. Europa er lammet


Europa lider av ekstrem kulde, flom og strømbrudd.


Alle innlegg i denne syklusen


  • 7. januar 2024 -40 grader kulde. Europa er lammetBli med i technology.lt-teamet!

Gratis timeplan, inntekt, mange interessante aktiviteter. Ingen erfaring nødvendig, bare entusiasme.

Interessert? Fyll ut dette skjemaet!
I begynnelsen av uken ble det registrert temperaturer på -40°C i Finland og Sverige, den kaldeste på hele vinteren. Skoler ble stengt da den bitre kulden skapte kaos i gatene.


Rundt 4000 husstander var uten strøm i Nord-Sverige torsdag da temperaturene falt til -38 grader, rapporterte den svenske allmennkringkasteren.


I løpet av de siste 24 timene har temperaturen falt til -43,6°C, den laveste januartemperaturen som er registrert i Sverige på 25 år.


En rekordtemperatur på -42,5°C ble torsdag registrert i Enonteki kommune i finske Lappland, nær grensen til Norge og Sverige.


Den bitre kulden som har rammet Skandinavia er en del av en storm som også terroriserer Vest-Europa. Kraftig regn forårsaket flom i Frankrike, Tyskland og Nederland.Frankrike rapporterte ett værrelatert dødsfall og flere byer nord i landet ble rammet av flom etter dager med regn.


Det var våte og vindfulle forhold i sør, der stormen traff deler av Vest-Europa.


Vest i Storbritannia ble en sjåfør drept da et tre falt på bilen hans.


Stormen, kalt «Hank» av de offisielle Met-kontorene i Storbritannia, Irland og Nederland, forårsaket strømbrudd, transportproblemer, skade på eiendom og forstyrrelser over hele Storbritannia.
Landets jernbanenett har blitt rammet av flom og strømbrudd, og mange operatører meldte om problemer med pendlingen onsdag morgen.
Den sterkeste stormen som har rammet Storbritannia ble registrert på Isle of Wight, utenfor kysten av Sør-England, hvor vindhastighetene nådde 151 km/t (41,94 m/s).


I Nederland sa politiet i byen Eindhoven at sterk vind kan ha spilt en rolle i døden til en 75 år gammel mann som falt fra sykkelen sent tirsdag da sterk vind feide over store deler av landet.


I Frankrike har kraftig regn rammet de nordlige Pas-de-Calais og Nord-regionene siden søndag, og tvunget til evakuering av rundt 200 mennesker og kuttet strømmen til 10.000 hjem, sa lokale myndigheter.

del med venner

Auth. Rettigheter: MTPC

Kommentarer

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *