En omfattende forestilling og en viss kvartfinaleinngang. Tsjekkerne taklet det norske forsvaret og svekket spill – ČT Sport – Czech Television

De tsjekkiske representantene begynte å sikre sluttspillet i første omgang da Dominik Kubalík og Jakub Flek etablerte seg med skudd.

Førstnevnte tok på seg rollen som skytter og skjøt gjennom Henrik Haukeland i dobbelt powerplay fra en favorittplass i høyre sirkel. Med sitt syvende mål kom Kubalík på lik linje med de tsjekkiske toppscorerne i en turnering, og etterlignet Martin Procházka med Vladimír Vůjtek Jr. fra 1997-mesterskapet, samt Michael Frolík (2019) og David Pastrňák (2022).

Til en forandring modnet Flek forbi den norske keeperen i et eget brudd med et skudd på returen. «De ga oss ikke noe gratis. Vi fokuserte hovedsakelig på å komme inn i kampen, noe vi ikke har klart så langt. Endelig lyktes vi, sa Fleka fornøyd.

Men den andre delen av spillet viste seg å bli avgjørende. I den fikk de tsjekkiske spillerne totalt fire straffer, inkludert en streng utvisning for Daniel Voženílek i fem minutter og til kampslutt for å ha slått en motstander på målstolpen. Representantene overlevde imidlertid de elleve vaklende minuttene uten store komplikasjoner, også fordi de gjorde en utmerket jobb med å blokkere nordmennenes skudd og dekke potensielt farlige posisjoner.

– Vi spilte et godt forsvar. Slutten av den andre tredjedelen gikk ikke bra for oss. Det ble en stor straffe, deretter et uheldig puckkast. Vi må være forsiktige, vi cornerer motstanderen meningsløst.Hest og tilbake i kampen, vurderte Fleks svakhet.

Takket også være engasjementet fra spillerne på banen, scoret Karel Vejmelka, som hadde en ny sjanse i målfeltet etter seieren over Slovenia, sitt tredje mål i landslagstrøya. Nærmest mål var Michael Haga, som traff stolpen takket være Vejmelks inngripen. Derimot kunne Jiří Smejkal og deretter Flek forlenget seieren, men ingen av dem klarte det i en direkte duell med den norske keeperen.

– Paradoksalt nok, da vi var svakere, hadde vi flere sjanser enn de norske. Vi tok litt vare på oss selv i den tredje tredjedelen, sa kaptein Roman Červenka. «Vi klarte svekkelsen veldig bra, når det var noe, fanget Karel det, så vi er glade,» la han til.

Radan Lenc, som ble kalt opp blant innbyttere, var godt integrert i det fjerde angrepet og det var praktisk talt ingen tegn til en lang pause fra spillet, også takket være at han ifølge laget hans forble på trening.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *