Etter å ha triumfert over Norge, har latviere en sjanse til å nå kvartfinalen – ČT Sport – Tsjekkisk TV

Allerede i det fjerde minuttet kom Oldena foran hjemmekeeper Šilovs, men klarte ikke å overvinne ham. En rekke power-ups fulgte, men ingen av motstanderne utnyttet den numeriske fordelen. Kort tid før pause fullførte Valkvae Olsen en separat tre-mot-to, Šilovs tok det og mestret Berg-Paulsens påfølgende backhand-stopp.

I begynnelsen av den andre tredjedelen utnyttet han ikke Abols kjempesjanse, men han trengte ikke være trist lenge. Berg-Paulsen gikk til utvisningsboksen et øyeblikk senere, og da det så ut til å sone hele to minutter ble straffen hans redusert med tre sekunder av aktive Abols. Kort tid senere angrep Keninš Andersons med en pasning fra den ene sirkelen til den andre, og han gjorde sluttresultatet 2-0 med et skudd fra den første sirkelen.

Midt i kampen hadde latvierne en unik mulighet til å nesten helt avgjøre kampen, men det motsatte var tilfellet. De kastet bort et 102 sekunders fem-mot-tre-powerplay, og et øyeblikk etter at antallet spillere på isen var jevnt reduserte Hoff i det 35. minuttet, noe som gjorde det til hans oppgave å utligne kampen med to minutter før slutt. . En-mot-en byttet og skjøt forbi Šilovs.

Etter en treg start på tredje periode klarte Nörstebö å utligne og hjemmelaget forsvarte seg med litt flaks. Nordmennene hadde da et powerplay tilgjengelig, men keeper Haukeland sendte umiddelbart pucken inn i publikum da han forsøkte å passere, så det ble fire mot fire. Latverne utnyttet plassen på isen da de skapte en sjanse for Balinskis, men han klarte ikke å slå Haukeland ansikt til ansikt.

Slutten av spillet bød på dramatiske øyeblikk. Nordmennene ble unødvendig svekket av en felling på Martinsen i det 57. minutt. I kraftspillet skjøt Daugavinš meget bra uten forarbeid, men Haukeland reddet nordmennenes sjanser til å snu. Men nøyaktig etter 58 minutter begikk også hjemmelaget Zile en ulovlig felling. Norge tok timeout og spilte så uten keeper. Til tross for sluttpresset og 71 sekunder av et seks-mot-fire powerplay, gjorde ikke nordlendingene noe for å endre poengsummen.

– Begge lag spilte veldig bra. De startet aktivt og tvang oss til å gjøre feil, de var raskere og mer aggressive. Men i andre tredjedel var rollene helt snudd. Vi kom tilbake i kampen med hardt arbeid og tok ledelsen, sa den latviske kapteinen Kaspars Daugavinš, hvis lag vant andre akt klart 17-1 etter skudd, sa i et intervju med nettstedet til Det internasjonale ishockeyforbundet.

«Du kan sikkert si at den andre tredjedelen kostet oss hele kampen. Jeg tror vi prøvde å kanskje angripe for hardt for å få pucken inn i offensiv sone. Motstanderen skapte mye overlegenhet som et resultat, sa den norske spissen Ludvig Hoff, på jakt etter årsakene til nederlaget.