Europeiske aksjemarkeder stenger delt | IEX.nl

(ABM FN-Dow Jones) De europeiske aksjemarkedene stengte tirsdag etter at Wall Street åpnet i rødt i forkant av Feds rentebeslutning onsdag.

Den brede STOXX Europe 600-indeksen lukket litt lavere på 456,52 poeng. Tyske DAX falt med 0,4 prosent til 15.664,48 poeng. Franske CAC 40 steg 0,1 prosent til 7 282,12 poeng. Det britiske FTSE steg også med 0,1 prosent til 7 660,20 poeng.

Denne ukens fokus er på rentebeslutninger fra Federal Reserve, Bank of England og Bank of Japan, som kommer på et tidspunkt med økende inflasjonsbekymringer. Sentralbankene i Norge, Sverige og Sveits vil også kunngjøre pengepolitiske beslutninger.

Fed forventes å la rentene være uendret, men kan antyde en økning senere i år. «Denne muligheten er ennå ikke ute av bordet ettersom høyere oljepriser sannsynligvis vil øke inflasjonspresset,» sa IGs Axel Rudolph.

Olje ble dyrere igjen tirsdag, noe som bekymret investorene fordi det truer med å øke inflasjonen etter hvert som økonomien svekkes. «Alle er bekymret for prisen på olje og hva det betyr for inflasjonsratene gjennom slutten av året,» sa IG.

En november West Texas Intermediate future steg 1 prosent til 91,46 dollar og Brent-oljen steg 0,7 prosent til litt over 95 dollar. Den saudiarabiske energiministeren spilte også en rolle, og sa at beslutningen om oljeetterspørselen fra Kina ennå ikke var avgjort. Dette kan tolkes som en årsak til fallende oljepriser, men investorer så det tidligere som et tegn på at saudierne vurderte å fortsette pågående produksjonskutt utover 1. januar, sa ANZ.

Storbritannias sentralbank kan heve renten med 25 basispunkter til 5,50 prosent denne uken, sa ING, men kan også trykke på pauseknappen.

Det var økonomiske nyheter om inflasjon i Europa. Forbrukerprisene i eurosonen steg 5,2 prosent fra året før forrige måned. Inflasjonen fortsatte å falle, ned fra 5,3 prosent i juli og 5,5 prosent i juni. Det var ventet en uendret verdi på 5,3 prosent.

Antall byggetillatelser i det amerikanske eiendomsmarkedet steg, men 11 prosent færre hus ble satt under bygging i august.

Euro/dollar handlet til 1,0682. Ved begynnelsen av handelsdagen ble valutaparet notert til 1,0679 og ved børsslutt på de amerikanske børsene mandag til 1,0695.

Bedriftsnyheter

Sofaer var etterspurt. Banco Santander vil omorganisere, rapporterte den spanske banken tirsdag. Bankens aksjer stengte fortsatt 0,5 prosent høyere. Industrikonkurrenten BBVA lukket mer enn 2 prosent høyere i Madrid. BNP Paribas og ING var blant stigerne i EuroStoxx50. KBC vokste også med 2,5 prosent i Brussel.

Energiselskapet TotalEnergies noterte en sterk økning i Paris med en økning på 1,7 prosent. Shell og BP stengte også høyere.

Deutsche Post var en stor taper med 6,5 prosent. Sartorius tapte også nesten 6 prosent i Frankfurt, mens betalingstjenesteleverandøren Adyen falt i unåde igjen i Amsterdam.

Kingfisher falt 12 prosent. Den britiske boliginnredningskjeden kuttet resultatprognosen etter en resultatnedgang i første halvår.

I Frankfurt holdt TUI seg til forventningene og stengte mer enn 3 prosent høyere. Turoperatøren registrerte en økning i bestillinger på 5 prosent om sommeren og en økning på 15 prosent neste vinter, også takket være høyere priser.

Wall Street

De amerikanske børsene var lavere tirsdag. S&P500-indeksen falt 0,7 prosent.

Kilde: ABM Financial News

ABM Financial News er en leverandør av aksjemarkedsnyheter, videoer og data, både for sanntids handelsplattformer og handelsgulv samt online og offline mediepublikasjoner. Informasjonen i denne artikkelen utgjør ikke profesjonelt investeringsråd eller en anbefaling for noen bestemt investering.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *