Eurovision 2023: Sverige, Frankrike, Finland… hvem er storfavorittene foran finalen lørdag 13. mai?

Å satse på seier til ett eller annet land i Eurovision har blitt et populært tema blant fans av konkurransen og bookmakere. Hvis sistnevnte ofte har rett, kan liveopptredenene under finalen endre alt for publikum. Noen dager før seremonien i Liverpool, la oss se hvem favorittene er.

Det er den samme historien hvert år. Fans og bookmakere gjør sitt beste for å sette sammen en liste over store Eurovision-favoritter. I år er den mest sette sangkonkurransen på det europeiske kontinentet intet unntak fra regelen. Oversikt.

Sverige

Sverige, en storspiller i konkurransen med seks seire, har spilt det trygt i år ettersom det er sangerinnen Loreen som skal representere landet i Liverpool på lørdag. Loreen, som kjæledyret til de andre deltakerne, er et kjent fjes, siden hun deltok i konkurransen allerede i 2012, utgaven som hun også vant med sin tittel.Eufori«, en skikkelig hit med Eurodance-inspirasjoner.

Etter å ha tilbudt poplåten «Tatoo» i år, er den 39 år gamle sangeren en stor favoritt blant bookmakere, som ser henne som artisten med best sjanse til å vinne konkurransen med 41 % i de siste rangeringene. Hans opptreden på scenen på Liverpool Arena vil være avgjørende.

Finland

Finland, som bare har én seier til navn, har satset hardt på sprudlende Käärij og hans hit «Cha Cha Cha» i år. Metalbandet Lordi, vant til uvanlige opptredener, ga landet sin eneste seier i 2006, Finland bruker igjen vinnerformelen. En ekte pop, rap, elektro UFO, Käärijä, på 29 år, ville ha 23 % sjanse til å vinne konkurransen, ifølge bookmakere. Han henter musikalsk inspirasjon fra Rammstein, forklarte han 20 minutter.

Frankrike

Ofte på topp 10, men sjelden på topp tre, stiger La Zarra, som representerer Frankrike i år, sakte men sikkert til konkurransens favoritter. Foreløpig ligger Quebec-artisten med tittelen «Of course» på 3. plass. Det var hans nylige opptreden under rettssakene som til slutt overbeviste bookmakerne om potensialet i utseendet hans.

Artistens iscenesettelse lover et svært visuelt bearbeidet skue. La Zarras opptreden tar kodene for den nylige suksessen til France 2021 med Barbara Pravi: glamour, sterk stemme og fransk chic. Nå gjenstår det å overbevise millioner av seere om å stemme på henne.

Ukraina

Eurovision, som er eminent politisk, er også en måte å sende meldinger på. Dersom Russland, som i fjor, skulle bli ekskludert fra konkurransen igjen, kan Ukraina derimot oppnå en dobbel og vinne konkurransen to ganger. Etter at Russland satte i gang et angrep på ukrainsk territorium i 2021, bestemte alle europeere seg for å stemme i massevis for Ukraina som et tegn på støtte. Vil den ukrainske duoen Tvorchi og deres «Heart of Steel» ha nytte av den samme entusiasmen i denne utgaven? Ingenting er mindre sikkert fordi bookmakere viser en sjanse til å vinne bare 5 %.

Spania, Norge, Portugal, Israel…

Det er etter Spania som skiller seg ut i resten av diagrammet med Blanca Palomas elektroflamenco. Andre artister følger etter, men ifølge bookmakere har de lave vinnersjanser. Så vi finner ut Norge med Allessandra og hennes tittel «Queen of Kings», viral på Tiktok. Italia spiller romantikkens kort med Marco Mengoni og hans «Due Vite». Vi kan også nevne Tsjekkia med Vesna «My Sister’s Crown», Østerrike med Teya & Salena «Who The Hell Is Edgar?», Portugal med Mimicat og hans «Ai Coração» eller til og med Israel med Noa Kirel og poplåten hans «Unicorn» «.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *