Fullført. Tykač kjøpte Slavia og signerte en kontrakt med kineserne

Seznam News fikk vite at kontrakten ble signert i Praha torsdag morgen. Det var spent på om avtalen ville bestå alle godkjenninger fra den kinesiske eieren CITIC Group, som tidligere eide 99,98 prosent av klubbens aksjer. Kinesisk kapital har stått bak Slavia siden 2015, da det kinesiske finansselskapet CEFC tok over klubben.

«Jeg er en av de lojale slaviske fansen, akkurat som min far og bestefar var blant dem. Det er en stor ære for meg å kunne bidra til den videre utviklingen av Slavia. Jeg håper at barna mine en dag vil fortsette arbeidet mitt. For meg er Slavia et symbol på mot, hardt arbeid og utholdenhet, egenskaper som jeg stoler på. Det er derfor det er mer en forpliktelse enn en investering, sa Tykač til Seznam Zprávám.

Ingen av partene har nå gitt det nøyaktige beløpet, anslag tyder på at prisen er rundt to milliarder kroner. Dette inkluderer også Eden Stadium.

Den forrige styrelederen, Jaroslav Tvrdík, blir stående ved roret i klubben, og Tykač rykker opp i representantskapet. Jindřich Trpišovskýs trenerteam forblir på plass, Tykač kalte ham den beste tsjekkiske treneren.

«Jeg vil personlig lede Slavias representantskap, min sønn Michal og min sjefanalytiker Jan Bejbl vil sitte i det sammen med meg,» beskrev Tykač.

Salget blir nå undersøkt av kartellkontoret Siden Tykač ennå ikke har gjort noen forretninger på dette området, forventes det ikke komplikasjoner.

Tvrdíks oppdrag

En nøkkelrolle i forhandlingene ble spilt av klubbsjef og tidligere forsvarsminister Jaroslav Tvrdík, som henvendte seg til Tykač for noen måneder siden med ideen om å kjøpe klubben.

«Pavel Tykač er en erfaren tsjekkisk forretningsmann, investor og livslang Slavia-fan med en flott familietradisjon i den sydde trøya. Vi tror alle at hans inntreden i klubben vil være til stor fordel for Slavias videre utvikling. Vi ønsker Pavel velkommen og ser veldig frem til gjensidig samarbeid, sa den tidligere forsvarsministeren til Seznam Zprávám.

En av hovedgrunnene til at Tvrdík ønsket å flytte klubben fra Kina var å opprette et ungdomsakademi. I følge kinesisk regelverk har ikke kinesiske selskaper lov til å investere penger i eiendom i utlandet.

CITIC er et statseid selskap, så Tvrdík måtte også forhandle om salg av klubben på politisk nivå. Og slik ble det. I november reiste han til Beijing, hvor han blant annet holdt samtaler med den sittende statsministeren Li Chiang. Slavia var et av temaene.

Tvrdík ønsket ikke å gjenta situasjonen fra den siste tiden, da Slavia ikke klarte å selge til interesserte parter fra USA. Først i siste liten stoppet Beijing amerikanske investorer fra å gå inn i klubben. Ingen sa det høyt, men det er svært sannsynlig at det var av geopolitiske årsaker, på grunn av spenninger mellom Kina og USA.

En annen sak var Tykač, som i det siste har blitt mer og mer i offentligheten. Kineserne var overbevist om at det var en tsjekkisk finansmann som de også hadde erfaring med. Da Kinas president Xi Jinping ankom Tsjekkia i mars 2016, var ikke Tykač fraværende fra møtet med lokale forretningsmenn i Žofín. Han satt rett ved siden av den rikeste tsjekkeren på den tiden, Petr Kellner.

«Pavel Tykač er en aktiv fan, en hjerteknuser og kommer fra en familie med flere generasjoner slavister. «Det er tydelig at begge sider i diskusjonene deres tar hensyn til et positivt forhold til klubben, dens fremtid samt gjensidig respekt og tillit,» beskrev Tvrdík forhandlingsforløpet til Seznam Zprávám forrige uke.

Høytstående ledere fra CITIC Group, som ikke lenger vil ha fotball i hovedporteføljen i fremtiden, har også møtt Tykač de siste ukene. Til slutt trakk gruppen seg fra Beijing fotballklubb Beijing Guoan i 2021.

«Tusen takk til selgeren som klarte å heve klubben tilbake til det høyeste tsjekkiske og europeiske nivået. Men da muligheten til å flytte til Slavia dukket opp, nølte jeg ikke,» sa Tykač til Seznam Zprávám.

Pavel Tykač er en av de rikeste tsjekkerne. I den nylig publiserte Seznam Zpráv-rangeringen av de 100 mest verdifulle tsjekkiske selskapene kalt Česká elita, tok Tykačs Sev.en Group en syvende plass.

Utsikt: Listen Rapporten har satt sammen en rangering av de 100 mest verdifulle tsjekkiske selskapene. Ved å klikke på en linje i tabellen eller på den interaktive grafikken er det mulig å finne ut flere detaljer om selskapet som ligger der.

Tykač er en av de mest kjente innenlandske hovedpersonene for økonomisk endring. På grunnlaget av Mostecká uhelná, hvor han begynte i 2006, bygde han et multinasjonalt konglomerat som forvalter milliarder av dollar i eiendeler.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *