Imponerende bilder av et hvalkadaver i ferd med å eksplodere

«Det var som et fjell. » Denne torsdagen så fiskerne en stor svart masse svømme i nærheten av den norske øya Andøya, 300 km fra polarsirkelen. Massen, synlig i hundrevis av meter og med god grunn, var et hvalkadaver, melder han HuffPost. Den var i nedbryting og derfor full av gass. Noe som forklarer hvorfor hun fløt på overflaten av vannet.

Opptaket ble lagt ut på sosiale medier og gikk raskt viralt. En av fagfolkene forsikret ham daglig Dagbladet : «Jeg har vært fisker i 27 år, men jeg har aldri sett noe lignende. Jeg har sett hvalkadaver i vann og på land, men aldri slik. »

«Fryktelig» lukt

For å forhindre at liket eksploderte, bestemte synderne seg for ikke å dvele rundt det. Imidlertid er dette fenomenet ganske sjeldent. Samme dag som det ble oppdaget, kunne forskere undersøke dyrets kropp. Ifølge dem vil eksplosjonen av liket være usannsynlig, fordi gassen i de fleste tilfeller klarer å rømme gjennom hullene. – Men hvis noen kommer med for eksempel en stor kniv og stikker den, kan det oppstå en eksplosjon, forklarte hvaleksperten og forskeren ved Havforskningsinstituttet. NRK media.

For innbyggere i Bleik, kystbygda der liket ble oppdaget, er problemet en «forferdelig» lukt. «Jeg kan ikke beskrive det, men det er ikke helt en parfyme,» spøkte spesialisten.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *