Kapitalen vil gi femten tusen til barn født 1. januar i år Selskap | Nyheter | Praha sladder

I likhet med i fjor vil Praha kommune gi 15.000 kroner til barn født i år på nyttårsdag. Dette vedtok byrådene i dag. Den nåværende koalisjonen fornyet donasjonen i fjor, mens den forrige koalisjonen erstattet det økonomiske beløpet med en naturaliegave for to år. I år får 24 barn pengene, inkludert ti gutter og 14 jenter.

Praha kommune introduserte en økonomisk donasjon til de første innbyggerne i 2001, frem til 2005 var donasjonen på 10.000 kroner, deretter 5.000 flere. Tradisjonen er imidlertid eldre, ifølge dokumentet som er godkjent i dag, ifølge arkivmateriale oppsto den på 1960-tallet under ordfører Ludvík Černý. Men før 2000 var det bare det aller første barnet som ble født det året som fikk gaven.

Den økonomiske donasjonen til årets første Praha-jenter ble kansellert av den tidligere Praha-ledelsen under daværende ordfører Zdenek Hřibe (pirater) med den begrunnelse at det ikke var rettferdig mot andre barn. I 2021 og 2022 fikk barna bare ett sett med minnemynter. Den nåværende koalisjonen Together (ODS, TOP 09, KDU-ČSL), Pirátů og STAN fornyet den økonomiske donasjonen i fjor. Piratrådene stemte ikke for det.

Det første barnet som ble født i Praha i år var lille jenta Lara, som ble født åtte minutter etter midnatt på Bulovka universitetssykehus. Den første gutten ble født på Universitetssykehuset i Motola. Foreldre til barn født etter begynnelsen av dette året vil få høyere foreldrepenger, regjeringen har økt den med 50 000 til 350 000 kroner fra i år.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *