Kilde viser frem sin lemlestede kropp på Instagram og det er grusomt

Aleksander Aamodt Kilde delte hjerteskjærende opptak av skadene sine.bilde: keystone og @akilde

Norske Aleksander Aamodt Kilde publiserte etter et fall i Wengen og en påfølgende operasjon en serie bilder på sosiale nettverk som avslører skadene hans. Noen bilder kan støte følelser.

29.01.2024, 16:4029/01/2024, 18:39

Aleksander Aamodt Kilde, verdens nummer to de siste to vintrene, falt i midten av januar på Lauberhorn-nedkjøringen, noen meter fra mål, etter en innsats på over to minutter. De grufulle opptakene viste nordmannen som skrek mens ambulansepersonell la på en trykkpress.

I Bern ble han operert i venstre skulder (to avrevne leddbånd) og bein (han pådro seg også en «leggsår» som påvirket flere nerver), to uker etter ulykken kom Kilde tilbake til sitt tyrolske hjem. Han benyttet anledningen til å se tilbake på ulykken sin og oppsummerte alt han hadde opplevd de siste dagene.

Den første uken etter ulykken sier Aleksander Aamodt Kilde at han besvimte på vei til toalettet og opplevde de verste følelsene i livet. Han forklarte at han måtte håndtere en rekke angstanfall på grunn av smertestillende. Den neste uken forberedte han seg på å bo i rullestol i syv uker, men han så fortsatt store fremskritt.

I tillegg til disse detaljene om helsen og dagliglivet hans, delte verdenstoeren i nedoverbakken flere bilder der vi kan se ham i en sykehusseng omgitt av sine kjære. Noen bilder lar oss oppdage arrene hans, mens andre er blodigere. Dette er tilfellet med de der vi ser den høyre leggen hans revet opp av en ski, som tidligere slalåmløper Julien Lizeroux kommenterte som en «biff» perfekt for en grillfest. «Kuttet er dypt, nesten helt inn til beinet», sa nordmannen tidligere.

Sensitive sjeler vil avstå.

Overraskelse

bilde: @akilde

Til tross for alle disse eventyrene er den to ganger vinneren av Wengenløpet alltid smilende og motivert. I innlegget sitt sa han at han «ser frem til utfordringen» fremover: han vil prøve å «nyte (behandlings)prosessen så mye som mulig.»

Han ber derfor om optimisme, hovedsakelig fordi legene ga ham gode nyheter. Han burde få tilbake alle motoriske funksjoner i underekstremitetene, for selv om nervene var påvirket, var de som var involvert i motorisk funksjon nesten uskadet. Selv om han fortsatt ikke kan løfte tærne, viser peronealnerven tegn på aktivering og legene anslår en full bedring.

Det er ingen tvil om at Aleksander Aamodt Kilde kommer sterkere tilbake neste sesong.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *