Knapt noen forespørsler om hjelp fra nederlendere i Portugal og Norge


Foto: ANP

På grunn av naturkatastrofer i Portugal og Norge har bare noen få nederlendere så langt meldt fra til de nederlandske nødsentralene. Eurocross har mottatt tre meldinger om berørte nederlendere fra sørvest i Portugal, som ble rammet av skogbranner. Rundt ti nederlendere meldte fra til nødsentralen fra Sør-Norge, der Storm Hans raser.

Ifølge Eurocross dreier ingen av rapportene seg om personskader. Forespørslene om hjelp dreier seg i hovedsak om ekstra reise- og oppholdskostnader som må påløpe, for eksempel fordi ferger ikke går eller fordi feriegjester trenger alternativ overnatting. Noen reisende har heller ikke lenger tilgang til bagasjen.

ANWB nødsentral har foreløpig ikke mottatt noen meldinger fra de berørte områdene i Portugal og Norge. Hos SOS International er det «ingen betydelige tall», sier en talsmann.

I Portugal har en skogbrann herjet i Odemira-området, sørvest i landet, siden forrige helg. Brannen har nå spredt seg til den nordlige kanten av turistregionen Algarve. Mer enn 1400 mennesker er allerede evakuert.

Sør-Norge har hatt hardt vær i form av kraftig regn og jordskred i flere dager. Ifølge norske medier ble på grunn av denne stormen Hans, rundt tusen innbyggere i de berørte områdene evakuert. Mange elver er også oversvømmet og gater er oversvømmet. Kode rød har vært gjeldende i Norge og nabolandet Sverige i to dager.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *