Kristiansand og Knedlíková skal utfordre Slavia i Praha. Hva er magien til verdens beste klubb? – CT-Sport – tsjekkisk fjernsyn

Vipers dominerte den mest prestisjefylte klubbkonkurransen for tredje år på rad. I juni scoret den norske klubben hat-trick i mesterskapet i Budapest. Knedlíková sto bak alle suksessene.

«Jeg starter min fjerde sesong i Kristiansand. Vi klarte å vinne alt vi kunne. Det er en så hyggelig, familiær atmosfære i klubben. De økonomiske forholdene er kanskje ikke de samme som i Györ (tidligere klubb Knedlíkové – red.anm.), spillere går ikke til Vipers på grunn av pengene, men fordi de liker håndball og ønsker å oppnå suksess», sa Knedlíková, som pensjonerte seg. fra landslaget i april etter flere år.

Markéta Jeřábková, som ikke kom til Praha, vant også to titler. Nå forsvarer han Danmarks farger Ikast Handbold. «Det er definitivt en forandring. Markéta var min første tsjekkiske lagkamerat på klubbnivå. Når du har en tsjekkisk kvinne ved din side, er mange ting lettere å uttrykke. Vi tilbrakte tid sammen, og jeg savner henne definitivt, sa Knedlíková til Czech Television.

De norske stjernenes retur hjalp

Kristiansands oppgang har vært imponerende og dominerer for tiden verdensklubbhåndballen. «Selvfølgelig er det vanskelig å peke på en årsak til at vi gjorde det så bra. De norske spillerne som var i utlandet kom tilbake en etter en og plutselig hadde vi et veldig godt lag. I tillegg gikk klubben bra økonomisk og hadde flere ressurser.» «Vi har noen gale ledere som sa: La oss gjøre det beste ut av det. Vi er utrolig stolte av det vi oppnådde i fjor, la veteranen til målvakten Katrina Lunde.

Og det er ikke bare norske håndballspillere, trener Tomáš Hlavatý tok med seg et lag med spillere fra elleve nasjonaliteter til Praha. Takket være den slovakiske treneren ligger Kristiansand på toppen av den tsjekkiske tabellen, etter å ha ledet Slavia for åtte år siden.

«Jeg er overbevist om at det er kulturen i laget vårt som gjør oss sterkere. Konkurransen i Champions League er enorm, noen lag har et utrolig budsjett. Vi må opptre ansvarlig og jobbe godt. Spillerne som kommer til oss må holde tritt med kulturen vår. Når jeg trener føler jeg ikke at jeg har elleve nasjonaliteter her. Jeg føler at vi har et lag, sa Hlavatý.

Nattergalene har lært av de beste

Knedlíková vender også tilbake til et kjent sted; hun jobbet i Eden i syv sesonger. «Jeg er glad for at jeg kan returnere til hjemlandet mitt. Jeg tilbrakte mange vakre, unge år i Slavia, smiler høyrekantspilleren.

Selv om hjemmespillerne har kamp mot Kristiansand, har de allerede trent en lang time og 45 minutter med den norske storklubben. «En stor opplevelse. Treningen gikk i et kjempetempo for oss og i normalt tempo for Kristiansand. Å konkurrere med det beste laget i verden i ulike aktiviteter er noe jeg tror jentene aldri vil glemme. «Du så hvor langt noen kan gå, som Janča for eksempel,» sa Slavia-trener Daniel Čurda.

Og hvorfor var han interessert i å trene med Vipers? «Enorm hastighet og teknologi. Du spiller ikke forskjellige kombinasjoner eller andre ting, men hver detalj løses i full fart. Pasningene er millimeter presise og skarpere. Alle spillere er på farten, det har vi ikke her. «Vi prøver å jobbe med det, og spørsmålet er om vi på en eller annen måte kan komme nærmere det,» la den tidligere Dukla Praha herretreneren til.

Čurd-protégéene møter Kristiansand og avhengig av resultatet i finalen eller i duellen om 3. plass, består også andreparet av lag i aller høyeste klasse – Tysk Thüringer og Ungarsk NEKA Nesten alltid.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *