Modell Eivor Øvrebø er død

Eivor Øvrebø, leder i Team Models og en bærebjelke i norsk moteindustri, er død. Øvrebø døde mandag. Hun ble 77 år gammel.

I sorg: Mora tapte

Modellbyrået Team Models deler døden Instagram Onsdag.

«På vegne av Team Models-familien, med stor sorg melding at vår elskede grunnlegger og tidligere manager Eivor Øvrebø har gått bort», skrev modellbyrået opprinnelig på Instagram.

«Eivor var utvilsomt en av de mest innflytelsesrike skikkelsene innen norsk mote, og markerte seg både lokalt og internasjonalt.»

Begravelsen finner sted torsdag 21. mars i Frogner kirke, skriver Team Models.

Han mistet livet: Sean Garinger ble sett på MTV-serien «16 and Pregnant». 28. februar var han involvert i en dødsulykke. Se mer

Som direktør for Team Models, et av Norges største modellbyråer, har Øvrebø oppdaget og pleiet norske jenter og gutter, kvinner og menn i den internasjonale moteverdenen i mer enn 50 år.

– Hun var en norsk «modellmor». Bauta i norsk og internasjonal modellbransje. Noen som fortalte det som det var. Rett fra leveren. Selv om hun kanskje ikke alltid har vært så populær, sier KK-moteredaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Nikolai (29 år) fikk en millionkontrakt

– Det er nesten litt rart å se for seg den norske motebransjen uten henne. Ja, og det er trist, selvfølgelig. For hun banet virkelig vei. En «rest» som jobbet også etter pensjonsalder. Den med den ubrytelige viljen til å stå frem. Som ikke lot seg plage og som var totalt likegyldig til hva andre mente. Likevel beskriver de som kjente henne ofte henne som ekstremt kjærlig og varm, fortsetter Einarsdóttir.

– Han vil etterlate seg et stort tomrom i norsk motebransje og et modellbyrå som vil fortsette å operere i en sektor i endring.

SUPERMODELL: Iselin Steiro er en av modellene Eivor Øvrebø jobbet med. Her er han på Gucci-catwalken i 2006. FOTO: NTB. Se mer

Øvrebø ble født i 1946 i Karmøy og vokste opp her som en av fire søsken.

I en uttalelse delt på den avdøde «MasterChef»-dommerens Instagram, bekrefter familien det plutselige dødsfallet. Video: Master Chef Australia. Se mer

Hun studerte business i Haugesund, gikk i lære som syerske, jobbet deretter i klesbutikk før hun begynte på Trine modellskole i Oslo i 1965. I 1973 kjøpte hun en modellskole og endret navnet til Team Modeller før Team Models.

Øvrebø trente med den verdenskjente modellmoren Eileen Ford. I tillegg til å støtte noen av Norges mest suksessrike modeller, deriblant modellen Iselin Steiro, har Øvrebø også vært dommer i mange internasjonale modellkonkurranser.

– Han lurte alle

I februar i fjor kom nyheten om at Øvrebø slutter og overlater modellbyrået til Marianne Hanson, Alexander Norheim og Christian Bakstad – som alle jobbet tett med henne – med datteren Maisen Syse-Sender i spissen.

Jenta vet at Dagbladet omtaler dødsfallet.

2024-03-06 17:59:36
1709745184
#død #mor #modell #Eivor #Øvrebø

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *