Nati har en god start på verdenscupen

Ramona Bachmann gratulerte lagvenninnene etter å ha åpnet scoringen med et straffespark i første omgang. Bilde: EPA KEYSTONE

Kontrakt oppfylt for Sveits i Dunedin! Med en 2-0-seier over Filippinene startet hun verdenscupen perfekt.

21/07/2023, 08:5222/07/2023, 18:02

Team Watson

Sveits fremtvang en avgjørelse takket være en noe sjenerøs straffe konvertert av Ramona Bachmann på den 45.e minutt og suksessen til Seraina Piubelová i det 64. minutte etter et flott utfall av Géraldine Reutelerová. Kanskje den eneste beklagelsen på slutten av dette møtet mot det svakeste laget i gruppen (som også inkluderer New Zealand og Norge) kommer fra den stramme resultatlinjen. Vi vet at målforskjellen vil avgjøre lagene ved uavgjort.

Men under FIFA-president Gianni Infantinos årvåkent øye leverte sveitserne varene. Etter en litt forsiktig start klarte de å utvikle fotballen sin mot et lag bestående hovedsakelig av to nasjonaliteter, men de klarte ikke å slå gjennom på de siste 30 meterne. Den eneste advarselen til Gaëlle Thlamann var denne uregelmessige penetreringen av Katrina Guillou i det sekstende minutt.. Målet, utelukket for offside av den Washington-fødte spilleren, var å sende et elektrisk støt til sveitseren, som deretter kontrollerte kampen til slutt.

Kampen fant sted i denne skjønnheten 🤩

Den første seieren i Gings-æraen kunne ha blitt dannet raskere hvis Ana-Maria Crnogorcevic hadde vist mer effektivitet i den siste gesten. Heldigvis for sveitserne tillot den forsynte intervensjonen fra VAR, som dikterte den maksimale straffen for sjokket Coumba Sow ble påført, Ramona Bachmann å løse situasjonen. Hun omsatte ustoppelig denne straffen, som falt fra himmelen, på den 58e mål i utvalget.

Reaksjoner

Etter de seks første mislykkede kampene i spissen for det sveitsiske laget, så endelig trener Inka Grings lyset i Antipodes. «I starten var det nervøsitet i våre rekker. Men så var det veldig bra. Vi var i stand til å få styrke og også demonstrere en viss karakterstyrke. La oss nyte denne seieren som den burde være.» Kaptein Lia Wälti var glad for å ha spilt «en perfekt kamp for å starte turneringen». «Vi var i stand til å jobbe på automatikken vår. Vi visste hvordan vi skulle spille kompakt. Bruken av sidene var god.»

Helvetii vil bli bedt om å heve spillet igjen i tirsdagens oppgjør i Hamilton mot Norge (10:00 sveitsisk tid). Skandinavene, som slo New Zealand 1-0 torsdag, lener seg allerede mot veggen. Dette møtet ser ut til å bli et avgjørende vendepunkt for begge lag. (fxp-fr-sda-rtp/ats)

Flere sportsartikler

Vis alle artikler

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *