Norge: Emmanuel Macron fordømmer «islamistisk terrorbarbari» etter skytingen i Oslo.

«Alt tyder nå på at denne handlingen ble begått av bare én person», forsikret Tore Barstad. Politiet mottok de første meldingene klokken 01.14 og arresterte den mistenkte fem minutter senere, sa han. «Han så veldig bestemt ut hvor han skulle. Da jeg skjønte at det var alvorlig, løp jeg. Det var en mann på bakken som blødde.»sier en kvinne som var vitne til åstedet til avisen Verdens Gang (VG).

Et annet vitne omtalte til VG bruk av automatvåpen – opplysninger som ikke er bekreftet av politiet – og uttalte seg«krigsscene». «Det var mange skadde mennesker på bakken med hodeskader», han sa. Ifølge journalisten til NRK, som var til stede da skytingen skjedde, kom skytteren med en bag som han valgte våpenet han skjøt fra.

Den antatte gjerningsmannen til skytingen er en nordmann med iransk opprinnelse, meldte norsk politi lørdag. Den mistenkte, hvis identitet ikke er frigitt, var kjent for innenlandske etterretningstjenester som også er ansvarlige for kampen mot terrorisme, sa Oslo-politiets tjenestemann Christian Hatlo på en pressekonferanse. Han hadde også forhold til politiet for mindre lovbrudd som knivbæring eller dømt for besittelse av narkotika.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *