Overraskelse! Diplomater går inn på «rosinen på kaken»

Honorære konsuler fra Italia, Ghana, Thailand og Norge er spesielle gjester på denne ukens «Icing on the Cake». For første gang på showet vil diplomater lage mat, og gjennom tradisjonelle menyer fra landet de representerer, vil de avsløre kulturen i hvert land. Fra tirsdag til fredag ​​klokken 20.00 på NOVA vil de by på kulinariske spesialiteter og spennende historier. Uken starter med en italiensk kjenneres middag av Giuseppe de Francesco, fortsetter med Maya Vasilevas eksotiske ghanesiske tilbud og Victor Melameds ambisiøse flerrettersmeny, og avsluttes med Vencislava Janchovskas mesterlige konseptuelle forestilling. Det vil ikke mangle på overraskelser, og hver kveld vil vertene få selskap ved bordet av sine spesielle gjester.

Starten på verdensturneen vil bli gitt av Giuseppe de Francesco, honorær konsul for landet som har blitt synonymt med deilig gastronomi: Italia. Han vil ønske diplomatene velkommen til sitt hjem i landsbyen Belashtitsa, Plovdiv, hvor han vil tilby dem en typisk italiensk middag i et gunstig miljø. Med mesterlig utførelse og ypperlige oppskrifter vil menyen inneholde det europeiske landets must-have pasta, sjømat og søte herligheter. På kjøkkenet til den italienske konsulen vil det være en profesjonell assistent som vil forberede en deilig forfatteroverraskelse og bli med gjestene ved bordet. Samtalene vil være hyggelige og verten vil avsløre hva som imponerte ham mest ved Bulgaria. En deilig dessert og italienske rytmer avslutter middagen med stil, men hva blir tonene?


Eksotika fra Afrika med en krydret tone venter gjestene på den andre kvelden av «Icing on the Cake» med æreskonsul i Ghana Maya Vasileva. Til å hjelpe til med å lage den tradisjonelle ghanesiske menyen vil diplomatens ektemann – Paul Ajekum, bedre kjent som Kofe Babone. Under bladene på hjemmets kakaotre vil paret gjenskape ånden i det afrikanske landet med typiske retter, og gjestene vil smake på yam, fufu og gari for første gang. Middagen begynner med en musikalsk overraskelse, og Coffee Babones uforlignelige sans for humor vil være en trofast følgesvenn utover kvelden. Seerne vil få et glimt inn i hemmelighetene til ghanesisk kultur med familiens unike historier, og til dessert vil de demonstrere hvordan man åpner en kokosnøtt. Hvordan ghanesisk gatemat er og hvorfor de ikke spiser desserter i Ghana vil bli avslørt onsdag klokken 20.00 under prikken over i-en.

Den neste vert for den kulinariske konkurransen er den æresgeneralkonsul i Thailand til Bulgaria Viktor Melamed. Det vil tilby sine gjester en ambisiøs flerretters meny i en vennlig og avslappet atmosfære, pyntet med spennende historier. Viktor Melameds thailandske kjæreste vil hjelpe ham med å lage mat og demonstrere misunnelsesverdige kulinariske ferdigheter. Diplomaten vil på sin side være klasseassistent og smakebiter. Det blir kokosmelk, krydder og ris typisk for det asiatiske landet, og konsulen vil forklare deg hvorfor thailandsk mat er en sann kunst. Det blir en klype salt i desserten, og det blir ikke én, men to spesielle gjester til bords. Vertens unike historier vil fordype gjestene i thailandsk kultur. Hva er det virkelige navnet på Bangkok og hvorfor byen kom inn i «Guinness Book of Records», ikke gå glipp av på torsdager på NOVA. En elegant middag med norske spesialiteter arrangeres av æreskonsul Vencislava Janchovska i «Kirsebæret på kaken». Kake» i slutten av uken. Vertinnen serverer appetittvekkende fiskedelikatesser, og hovedretten vil være laks tilberedt med furunåler. Den spesielle gjesten som Vencislava Janchovska vil invitere til sin middag er stjerneutøveren Svetoslav Argirov The musiker vil dele sitt mer enn 20 år lange liv i Norge og sine inntrykk av den unike naturen i dette landet Gjestene får for første gang smake på landets typiske brunost med karamellisert sukker og konjakk av norsk potet.Vertinnen vil sjekke hvor godt diplomatene kjenner Norge og avslører de mest imponerende fakta om dette europeiske landet.

Se alle aktuelle nyheter fra Standartnews.com

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *