Slutten av den største fordelen med Apple-produkter? Vi testet iMessage på Nothing Phone – Vi introduserte det

Helvete er nesten frosset. Fra 17. november 2023 kan du prøve å skrive iMessage fra Android. Ja, du må først oppfylle to hovedvilkår, nemlig Nothing Phone (2) og samtidig ha Nothing Chats-applikasjonen, som foreløpig kun er tilgjengelig for denne modellen på produsentens offisielle nettsted. For øyeblikket kan innbyggere i USA, EU, Canada og Storbritannia prøve applikasjonen, inkludert de av oss i Tsjekkia og Slovakia. Men i motsetning til apper som AirMessage, som krever en støttet Apple-server (f.eks. MacBook, iMac, etc.) tilgjengelig 24/7 for å kjøre, er ingenting annet nødvendig. Det var behovet for å eie en server som hindret slike applikasjoner, men det viste at det bare fungerte.

også lese

Blått er bra. Ingenting integrerer Apples iMessage-støtte i telefonene sine

Men hvordan oppnådde ingenting selv dette? Den har heller ikke slått seg sammen med Apple, men bruker i stedet back-end-teknologien til det amerikanske selskapet Sunbird. I mars i år introduserte dette selskapet en løsning som muliggjør kommunikasjon med iMessage-plattformen. Og ja, også denne gangen vil det ikke fungere uten Apple-serveren Du trenger ikke lenger eie din egen server, men kan bruke Nothing sine servere. Serverne kjører på Mac minis i Europa/USA avhengig av hvor brukeren befinner seg. Selvfølgelig er det ende-til-ende-kryptering, noe som betyr at ingenting eller Sunbird kan få tilgang til meldingene dine. Derfor er Nothing Chats bare en litt modifisert Sunbird Messenger-app.

Ingenting chatter

Kommunikasjonen foregår på en slik måte at Nothing Phone (2) sender en melding til serveren og derfra sendes meldingen som en iMessge til den andre partens iPhone. Applikasjonen er tilgjengelig gratis og uten abonnement, men foreløpig kun i betaversjon. Ingenting varsler om at meldingene ikke vil bli lagret noe sted, kun abonnentens e-post. Hvis ingenting oppdager 14 dager med inaktivitet, sletter den e-posten fra serverne (for å gi plass til andre interesserte parter).

Hvordan setter du det opp?

Alt du trenger å gjøre er å opprette din egen Sunbird-konto eller Apple ID-adresse hvis du ikke allerede har en. Nothing Chats vil veilede deg gjennom denne prosessen. Du kan til og med bruke en eksisterende Apple-ID. Når du er logget på, kan du skrive til alle brukere i kontaktene dine. Hvis den andre parten har en iPhone, endres meldingen automatisk til en blå boble. Du kan til og med se når den andre deltakeren skriver (aktuelle skriveindikatorer), sende et talememo og dele høykvalitetsmedier. Når det gjelder sending av reaksjoner, forventes disse funksjonene å komme senere, da det for øyeblikket kun vises reaksjoner sendt av iPhone-brukere. Perle? Du kan også sende planlagte meldinger fra Nothing Chats, noe iMessage ikke kan gjøre som standard.

Noen andre restriksjoner? Ja, en Apple-ID kan bare deles med én Nothing Phone (2) om gangen. Hvis du vil bytte enhet, må du logge ut av den opprinnelige enheten.

Hvordan virker det?

Overraskende ganske pålitelig. Selv om appen er i beta, er iMessage-levering og mottak pålitelig. Det er imidlertid en forsinkelse på ca. 5 til 10 sekunder i levering og frakt. Det skjedde imidlertid ikke at meldingen ikke ble sendt/levert, selv om appen fortsatte å vise oss en stund etter midnatt i dag at det var problemer med å koble til serverne. Varslene er øyeblikkelige, de vises også på den låste skjermen og du kan også reagere umiddelbart. Det vil si i likhet med andre budbringere. Hvis du vil, kan du også bruke Nothing Chats-applikasjonen for RCS-meldinger, som Apple forventes å introdusere på iPhone neste år. Vi legger til at søknaden ikke inneholder reklame.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *