Soukups allierte kjøpte opp gjelden for å holde Barrands på lufta

Det gjeldsatte Barrandov Television inngikk en våpenhvile med České Radiokomunikacie. Hun skyldte selskapet forfalte 300 millioner kroner, og hvis striden om pengene eskalerte, ville hun gå glipp av muligheten til å spre signalet.

Dette er det første store steget etter ankomsten til den nye TV-medeieren Jan Čermák. Han regnes som en gründer med en forkjærlighet for sviktende selskaper, og grunnleggeren av Barrandova, Jaromír Soukup, etterlot ham en halv andel i TV for en måned siden.

Nyheten nå er at TV Barrandov ikke lenger vil skylde radiokommunikasjon. Et annet Čermák-selskap, Enreda, kjøpte de dårlige fordringene fra dem med rabatt. Derfor vil Čermák gjøre opp avdragsbetalingene direkte med TV, hvor han utnevnte ny ledelse for en måned siden. Innflytelsen fra Soukup, som inntil nylig var stasjonens hovedansikt og eneeier, fortsetter å avta.

«Dette er et skritt i tråd med vår avtale med Jaromír Soukup. «Løsningen av forholdet til ČRA gir TV Barrandov stabilitet og sikkerhet for utviklingstrinn,» sa Čermák gjennom sin talsmann om transaksjonen. Verken han eller motparten ønsket å røpe hvor stor rabatt han hadde forhandlet seg frem til fra de opprinnelige 300 millionene.

«Vi er glade for at vi har oppnådd en gjensidig fordelaktig avtale i forhandlingene og at operasjonene til TV Barrandov har blitt stabilisert,» sa Miloš Mastník, generaldirektør for radiokommunikasjon, om transaksjonen for SZ Byznys. Ifølge ham er Barrandov en «tradisjonell del av den tsjekkiske TV-verdenen» og Radiocommunications, som et selskap som administrerer TV-kanaler og relatert infrastruktur, er klar til å fortsette å jobbe med TV etter oppgjøret av økonomiske relasjoner.

Hvorfor er ikke TV Barrandov lenger bare Soukup? Og hvem er den nye følgesvennen?

Radiocommunications var en av Barrands største kreditorer under Soukup-tiden. Kanskje til og med den største – da Čermák ble med i forrige måned, satte han gjelden til hele Soukup-gruppen, som i tillegg til fjernsyn også inkluderer forlaget Empresa og mediebyrået Medea, til «hundrevis av millioner».

For å tvinge Soukup til å betale, slo kringkasteren av en av Barrandovs kanaler i juli i år. Denne konflikten var også en av hovedårsakene til at Soukup til slutt ga fra seg halvparten av sin andel og reell innflytelse i selskapet hans – alternativet ville trolig vært en konkursbehandling, ifølge Čermák, som ville være sjansen til å holde selskapet i gang.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *