Soukups Barrandov sendte ikke klokken på grunn av strømbruddet

Du kan også lytte til artikkelen som lydversjon.

Fra fredag ​​til lørdag kveld var TV-kanalene Barrandov ute av lufta i rundt ni timer. TV-linjen bekreftet at strømbruddet skyldtes strømbrudd.

Programmene TV Barrandov, Kino Barrandov og Krimi Barrandov ble ikke lenger sendt etter ett om morgenen. Skjermene viste fargede søyler, ordene «Barrand Group» og tiden.

Klokken ti om morgenen begynte den digitale sendingen på hovedkanalen TV Barandov. Kanalene Kino Barrandov og Barrandov Krimi gjenopptok sendingene etter klokken 10:30.

Gruppens leder, Jaromír Soukup, sa til Seznam Zprávy at det kun var et kort avbrudd i sendingen.

«Kortvarig svikt av teknisk karakter. «Sendningen begynner så smått og er for øyeblikket allerede i gang,» skrev Soukup i en mobiltelefon-tekstmelding. Han kommenterte ikke hendelsen ytterligere og ønsket ikke å snakke på telefon.

– Natt fredag ​​til lørdag ble strømmen slått av på grunn av en ensidig handling fra leverandøren. I slutten av uken kunngjorde han at han ville stanse leveranser til midnatt på lørdag dersom det skyldige beløpet ikke ble betalt innen den angitte datoen. I mellomtiden satte vi våre egne strømkilder i drift og TVB sendte igjen klokken ti om morgenen. «Vi beklager til seerne for de tekniske komplikasjonene,» siterte ČTK TV-sjef Andrea Geyrová på å si.

Foto: Tomáš Pergler, Seznam Zpravy

Natt til lørdag 20. januar dukket det opp fargerike striper på Barrandova-kanalene.

Selskapet Barrandov Televizní Studio, som driver fjernsynet, er under mottak og kan ikke gjennomføre økonomiske transaksjoner på grunn av frosne bankkontoer.

Investor Jan Čermák ble nylig med i selskapet til gründer Jaromír Soukup. Selskapet fikk nylig midlertidig beskyttelse fra en stor kreditor, som fryste regnskapet. Byretten i Praha tillot mandag TV-kanalen å bruke det nyetablerte individuelle moratorieinstituttet, som vil tillate selskapet å beskytte seg mot kreditorer og fortsette sin forretningsvirksomhet, meldte ČTK.

Det individuelle moratoriet er et nytt instrument som ble innført i tsjekkisk lovgivning i september i fjor. Den skal hjelpe selskaper som er i en vanskelig økonomisk situasjon og kan gå konkurs dersom de forblir insolvente i lang tid. Samtidig må det være klart at de takket være tiltakene som er iverksatt er i stand til å opprettholde driften og betale ned gjelden. Imidlertid må Barrandov Televizní Studio utarbeide en restruktureringsplan innen en måned og sende den til kreditorene.

Siden oktober i fjor har Čermák eid halvparten av Soukups selskap Empresa Media, som i tillegg til TV Barrandov også eier magasinene Týden, Sedmička og Instinct. Čermáks Servis-24-selskap spesialiserer seg på å støtte gjeldstilte selskaper.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *