Spania kvalifiserer seg og slår ut Norge fra Haaland

Faraj Benlahoucine, Media365, Skrevet søndag 15. oktober 2023 kl. 23:07.

Spania vant denne søndagen i Norge med knappest margin (0:1). Dette resultatet kvalifiserer La Roja til EM 2024 og eliminerer også Erling Haaland og teamet hans.

Foran Norge-Spania-avsparket denne søndagen i Oslo var ligningen enkel. Skandinavene måtte vinne for å fortsette å tro på disse kvalifiseringskampene til EM 2024. Men Erling Haaland og hans partnere tapte mot lederen av gruppe A (0:1). Den første advarselen fra Alvaro Morata, hvis mål ble nektet for offside (20.), fungerte ikke som en leksjon. Gavis suksess i andre omgang ble imidlertid anerkjent (0:1, 49.). Fremfor alt viste det seg å være nok til å vinne kampen i det store nord. og samtidig verifisere La Rojas billett til Euro 2024 i Tyskland.

Skottland, motstandere av det franske laget i en vennskapskamp i Lille denne tirsdagen, drar også nytte av dette resultatet for å bekrefte deres deltakelse i EM. Britene, som deler toppen av gruppe A med ibererne (15 poeng), vil garantert ikke legge til puten på forhånd, vel vitende om at Norge bare har én kamp igjen. Lavere i hierarkiet til denne gruppen knuste Georgia Kypros (4-0) med et mål fra Napoli-spilleren Khvicha Kvaratskhelia og enda et mål fra eks-Messin, som nå spiller for Ajax Amsterdam, Georges Mikautadze.

I gruppe D var Tyrkia veldig nære kvalifiseringen denne søndagen da de knuste Latvia (4:0). Som leder med 16 poeng, trenger Inter Milans utvalgte Hakan Calhanoglu kun ett poeng mot Wales 21. november. Et britisk lag som også gjorde det bra denne søndagen, og slo storfavorittene, Kroatia (2-1), som nå ligger på 3. plass i gruppen, men uavgjort med dagens plager. De to nasjonene går mot hverandre i de to siste kampene for å sikre kvalifisering.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *