Tidligere Wagner-kommandør arrestert i Norge for forsøk på å returnere til Russland

Norsk politi har arrestert en tidligere sjef for Wagner-leiesoldatgruppen, mistenkt for å ha forsøkt å krysse den russiske grensen ulovlig etter å ha søkt asyl i Norge tidligere i år, sa den arrestertes advokat i dag av Reuters.

Tidligere Wagner-kommandør Andrei Medvedev, som flyktet fra Russland i januar over den arktiske grensen til Norge, sa at grensevakter skjøt ham da han flyktet. Han avslørte også detaljer om sin deltakelse i kampene i Ukraina som medlem av leiesoldatgruppen.

Norsk politi sa i en uttalelse i går kveld at en ung mann i 20-årene ble arrestert for å ha forsøkt å krysse grensen til Russland ulovlig, men oppga ikke navnet sitt. Også en lokal politimann i Finnmark nektet å oppgi den pågrepnes navn.

Å krysse den norske grensen til Russland er kun tillatt gjennom overgangssteder, ifølge Reuters.

Medvedevs advokat sa til Reuters at arrestasjonen hans var et resultat av en misforståelse.

«Han var der for å se om han kunne finne hvor han hadde krysset grensen (til Norge i januar). Han ble arrestert mens han satt i en taxi. Han var ikke i nærheten av grensen. Hans intensjoner om å krysse grensen ble ikke registrert kl. all. grense (med Russland),» sa advokaten.

Ved ankomst til Norge sa Medvedev at han søkte asyl fordi han fryktet for livet sitt etter å ha vært vitne til drap og tortur av krigsfanger i Ukraina, bemerket Reuters. Flukten hans skapte overskrifter verden rundt.

I mai sa imidlertid Medvedev i en YouTube-video at han ønsker å reise tilbake til Russland selv om han fryktet for livet sitt, og beskrev seg selv som «en bonde i et stort spill» som han ikke lenger ønsker å delta i, sa han. han ringte BTA tilbake.

Advokaten hans sa at den tidligere leiesoldaten hadde rett til å returnere til Russland hvis han ønsket det, men at «store endringer må finne sted» for at han skal komme trygt tilbake.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *