Tsjekkia samler inn midler til kjøp av 800 000 artillerigranater til Ukraina – BNN

Takket være en investering på 140 millioner euro akseptert av Norge torsdag, ga Tsjekkia nok midler til å kjøpe 800.000 artillerigranater til Ukraina, som trenger ammunisjon, sa Tsjekkias president Petr Pavel til journalister torsdag. 7. mars, nyheter politikk.

Totalt 18 land, inkludert Canada, Danmark, Tyskland, Frankrike, Litauen, Nederland, Belgia, Canada og Norge, har investert millioner i å finansiere initiativet ledet av Tsjekkia.

Leveransen avhenger nå av hvor raskt det tsjekkiske forsvarsdepartementet kan skaffe kjøpsdokumenter, men ammunisjonen forventes å ankomme Ukraina i løpet av de kommende ukene, sa den tsjekkiske presidenten.

Ammunisjon er et presserende behov for den ukrainske hæren, som nylig ble tvunget til å trekke seg ut av den strategisk viktige byen Avdiyivka i Donetsk-regionen på grunn av mangel på artilleriammunisjon. Europeiske tjenestemenn anslår at Russland skyter opptil ti ganger mer ammunisjon på frontlinjen enn Ukraina.

På sikkerhetskonferansen i München i februar kunngjorde Pavel at tsjekkerne hadde funnet en måte å kjøpe 500 000 155 mm artillerigranater og 300 000 122 mm artillerigranater til Ukraina fra produsenter utenfor EU.

På onsdagens pressekonferanse i Odessa uttrykte Ukrainas president Zelenskyy sin tilfredshet med fremdriften i initiativet, men understreket at et positivt resultat avhenger av den faktiske plasseringen av prosjektilene på ukrainsk territorium. Han berømmet partnere med langdistansevåpen og understreket viktigheten av å unngå et «mot-underskudd».

Les også: BNN-etterforskning | Litauens statsministers bemerkning «Polen vil ikke forsvare oss» forårsaket en storm, men Šimonite trakk seg

Følg oss også FacebookFor venner EN X!

08-03-2024 09:40:32
1709881693
#Tsjekkia #skaffer #midler #for #innkjøp #artilleri #skjell #for #Ukraina #BNN

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *