Rødbetmarinert laks

IMG_4051Jeg regner med det er flere enn meg som sverger til laksesashimi både titt og ofte. Her i huset har det blitt den nye fast-fooden. En litt annerledes vri på den tradisjonelle laksen. Denne er gravet over natten, og blir veldig mør og god. Selve rødbeten gjør ikke så veldig mye med smaken, men estetisk så synes jeg det er så flott å servere laks som er rød i kantene i rosa inni. Man spiser da tross alt litt med øynene også, gjør man ikke?

1 Back loin av Salma laks

3 ss sukker

3 ss salt

3 ss vodka

1 rødbet i lake, og litt lake

Spirer og dill til pynt.

Bland sammen ingrediensene til marinaden, og ha dette over laksen. Legg laksen i press, og snu den et par ganger. Marineres i kjøleskapet over natten. Skjæres i tynne skiver, og serveres med dill, spirer og wasabirømme.