strikk2strikk1

Her kommer den. Strikkeoppskriften på genseren (inspirert av genseren fra FreePeople), som mange av dere har ventet på. Det offwhite og grå strikkes i garnet Dale Påfugl, og du trenger ca 6 nøster. Sennepsgul, lyseblå, grå og burgunder strikkes i Lang Mohair Luxe, og du trenger ett av hvert nøste.

Legg opp 142 masker på rundpinne nr 9 med offwhite tråd.

Offwhite tråd, 1 rett og en vrang, 10 omganger.

Sennepsgul tråd (dobbel), rett, 6 omganger.

Hvit og sennepsgul tråd (blandes), rett, 5 omganger.

Offwhite tråd, rett, 5 omganger.

Offwhite og lyseblå tråd (blandes), rett, 5 omganger.

Offwhite og burgunder tråd (blandes), rett, 6 omganger.

Offwhite tråd, rett, 13 omganger.

Grå tråd, rett, 3 omganger.

Grå og sennepsgul (blandes), rett, 5 omganger.

Offwhite tråd, rett, 1 omganger.

Offwhite tråd, 1 rett og 1 vrang, 10 omganger.

Fell av.

ARMER;

Legg opp 24 masker på pinne nr 9.

Øk til 40 masker rett etter vrangborden, og øk en maske ca hver 3 omgang til du har 60-66 masker totalt (alt ettersom hvor vide du ønsker armene)

Offwhite tråd, 1 rett og en vrang, 10 omganger.

Sennepsgul tråd (dobbel), rett, 6 omganger.

Hvit og sennepsgul tråd (blandes), rett, 5 omganger.

Offwhite tråd, rett, 5 omganger.

Offwhite og lyseblå tråd (blandes), rett, 5 omganger.

Offwhite og burgunder tråd (blandes), rett, 6 omganger.

Offwhite tråd, rett, 13 omganger.

Fell av.

MONTERING;

Genseren snues på vranga, det samme med armene. Sy sikksakksøm med en symaskin, der armene skal være. Klipp opp til to hull, og kast over med sikksakk. Armene syes så på for hånd.

Målene (sånn ca) på den ferdige genseren er i 56cm i lengde, 120cm i bredde (240cm rundt hele) og armlengden er 45cm. Disse målene vil selvfølgelig variere litt alt ettersom hvor løst/fast du strikker.

Bidragsyter

162 Kommentarer

 1. hvor meget garn skal der bruges af hver farve??

  strikkes der med dobbelttråd med den offwhite når man begynder??

  er det rundpind 9 der skal bruges (hvor lang)? eller er det normale strikkepinde str 9?

  • Du trenger ca 6 nøster offwhite, og et nøste hver av de andre fargene. Det strikkes med enkel offwhite tråd fra begynnelsen, og ellers dobbelt tråd der det står (det offwhite garnet er tykkere). Det samme gjelder armene. Det er helt normale rundpinner nr9 som brukes. Spør i butikken etter rundpinner til genser, og armer så hjelper de nok med riktig lengde:) Lykke til med strikkingen 🙂

    • Hei
     Vil bare informere om at butikken vår ligger i Valkyriegaten, paralellgaten til sørkedalsveien, på motsatt side av Majorstuhuset 🙂
     Utrolig tøff genser Line, mange som har vært innom de siste dagene og skal ha påskeprosjekt! God påske fra alle oss

   • Hei.
    Hvordan øker du maskene i ermet. Øker du rett til 40 masker etter vrangborden, eller jevnt over til hel lengde? Ser ut på bilde som du øker til 40m med en gang etter vrangbord 🙂 om jeg skal øke hver 3 runde får jeg ikke 40m til slutt.

    • Jeg har endret litt på forklaringen i oppskriften slik at det er enklere å forstå 🙂 Øker rett etter vrangborden, og øker så hver 3 omgang ca 🙂

   • Skal hele genseren strikkes i dobbel tråd utenom det grå??

    • Den skal kun strikkes med dobbel tråd der det er oppgitt i oppskriften 🙂

  • Laila Helen Vinje Svar

   Hei jeg har begynt å strikke line langmo genseren med pinne nr 9 og enkel tråd på vrangborden. Jeg syntes att det ser litt lite ut og bruker lengde 60 cm på pinnen også. Lurer på om jeg må bruke pinne nr 10 siden jeg strikker fast?

  • Liv Mona Engh Svar

   Mønsteret som står i KK , er det FEIL ???? Har fått for lite garn 2 ganger nå. BLIR SUR !!!!!!!

   • linelangmo Svar

    Hei Liv Mona. Det har dessverre kommet noen små feil under korrektur i oppskriften som er skrevt i KK. Jeg må bare beklage dette. De første og de siste omgangene med Dale PUS skal strikkes med enkel tråd og ikke dobbel. Både begynnelsen og avslutningen på arbeiedet skal strikkes 2 rette og 2 vrange (til bord og hals). Ellers har jeg strikket mine gensere med antallet nøster som står oppført.

     • linelangmo

      Hei Heidi 🙂 Jeg vil nok si jeg er en str S/M, men det er viktig at genseren strikkes innledningsvis og avslutningsvis med FUR, og enkel tråd (ikke dobbelt slik det står i oppskriften, der har det dessverre kommet en feil). Det er heller ikke noe problem å legge opp f.eks 90 masker dersom man ønsker den litt videre 🙂

 2. Hei 🙂 Knall fin genser !!!
  Lurer på om du har ett alternativ garn som kan brukes , er glad i sterke klare farger .
  Hilsen Tone

 3. Ingebjørg Svar

  Så snilt å legge ut oppskrift! Tusen takk.
  Har du strikket din genser like vid som den på bildet? Jeg vurderer å strikke den litt smalere.

  Hilsen Ingebjørg

  • Bare hyggelig 🙂 Gøy at det er flere som vil strikke den. Strikket genseren like vid som på bildet, men det går nok veldig fint å strikke den smalere også (og ev lengere). Line 🙂

 4. Sissel Storelv Svar

  Men det står ikke noe om at det hvite skal strikkes med dobbelt tråd. Men lenger opp skriver du at man skal legge opp med dobbel hvit tråd. Så nå er jeg i tvil. Enkel elker dobbel tråd der det strikkes bare hvitt?

 5. Nathalie Ball Svar

  Hei. Holder på med genseren nå, har strikket bolen ferdig og skal til på ermene, og da lurer jeg på om jeg virkelig skal begynne med 20 masker? Strikker jeg frem og tilbake da? (20 masker rekker ikke rundt rundpinnen) der står rundpinne i oppskriften, men må de strikkes på strømpepinne?

  • Du kan gjerne legge opp flere masker om du ønsker den videre rundt håndleddet, men jeg la opp 20 masker, strikket frem og tilbake på kort rundpinne til armer, og strikket den sammen når man begynner å strikke rett. “splitten” syes sammen igjen etterpå 🙂

 6. Sissel Storelv Svar

  Har du glemt å måle den. Ermlengde, hel lengde og vidde

 7. Pingback: STRIKKEGENSEREN | Style your Soul

  • Selve genserene strikkes rundt og rundt:) Armene strikkes frem og tilbake på “rett og vrang strikkingen”, og så strikkes det rundt og rundt på resten (også syr man sammen det nederste på armene)

 8. For en utrolig fin genser!! Likte den mye bedre enn “originalen”. Har du noe anslag på hvor mye prisen på garnet kommer på, ca.?

 9. Hei! Fantastiske farger og kul genser! Jeg var inne på tjorven sine sider og såg på farger, da lå ikke den fargen inne… Har du strukket den i gul eller rust oransje? mohair røyter jo litt… Men aldri prøvd lang eller påfugl.. Hvordan er de i forhold til loing og løse hår ? Tuuusen takk for svar 🙂

 10. Hei
  Det står noen ganger hvit, andre steder offwhite. Er det 2 ulike farger? Litt uklart for meg om man skal bruke dobbelt tråd hele tiden? Forstår det når det skal være 2 farger, men synes å se to ulike forklaringer. På forhånd takk for hjelpen, hilsen en som ikke strikker så ofte….

  • Beklager litt dårlig forklaring 🙂 Det skal kun strikkes med offwhite (og ikke offwhite og hvit), og der det ikke er spesifisert at det er med to nøster (blandet), så er det kun en tråd. Lykke til med strikkingen 🙂

 11. Pingback: Sommerens strikketgenser! | My Nordic Style

   • Jupp:) Den er bred, men den strekker seg litt nedover i og med den er såpass løst strikket. Ser bredere ut når den ligger flatt, enn den er på 🙂

    • Er du sikker på at den ikke er 60 cm på hver side og 120 cm til sammen? Hvis ikke er den jo helt siiinnsykt bred?

     • linelangmo

      Det stemmer faktisk at den er veldig bred, men den strekker seg en del da den er forholdsvis løst strikket. Genseren kan alltids strikkes litt lengere og smalere om man ønsker det. Det vet jeg blandt annet at Camilla Pihl har gjort da hun strikket sin 🙂

     • Hei Line, snart ferdig med din utgave, tenker en i svart, med grå, sølv, offwhite, lurer på om du tror det kan bli en fin genser uten å snu på vranga? Beholde rettsiden?

     • linelangmo

      Så absolutt 🙂 Fargekombinasjonen hørtes veldig veldig fin ut. Personlig må jeg innrømme at det jeg synes er litt morsomt med “genseren” er at man skaper effekten med å snu vrangsiden ut:) …men syr man den pent sammen, så kan man jo fint bruke den på begge sider. Ellers så hadde jeg strikket den med raglanfelling, og ikke sydd på armene slik oppskriften sier, og da kan man fint bruke den både på rettsiden og vrangsiden uten at det synes 🙂

     • marianne

      Noen som har vasket den? Jeg vasket Skappel genseren og den ble ødelagt fordi det var to forskjellig garntyper.

     • linelangmo

      Jeg har veldig god erfaring med å vaske strikkede gensere, men har faktisk ikke vasket denne enda. Jeg skal gjøre det i helgen, og gi deg en oppdatering på hvordan det gikk 🙂

     • Hei Line, snart ferdig med din utgave, tenker å lage en i svart med grå, offwhite, sølv og grånyanser, tenker du at den kan bli fin med rettstrikk også:-)

 12. Lurte også på den oppgitte bredden. For ut ifra maskeantall og pinnestørrelse er det ikke mulig at den er nesten 2,5 meter i omkrets.

  • Tenker du på den fra Free People? Den lå på rundt 3-4000 om jeg ikke husker helt feil, men den har vært utsolgt i over ett halvt år, dessverre..

 13. Lurer bare på om når du blander hvit med f.eks gul. Skal du da ta en hvit og dobbel gul, eller en hvit og enkel gul? Ser at ingen andre har spurt, så føler meg litt dum her

  • Ingen spørsmål er dumme 🙂 Det er en tråd av hver farge når man blander farger, og enkel offwhite tråd der det kun skal strikkes offwhite 🙂

 14. Strikkes genseren frem og tilbake og så sys alt sammen til slutt? Er det et nøste med grå, sennepsgul, lys blå og burgunder og så ca 6 nøster med offwite?

  Veldig fin genser 🙂

  • Tusen takk 🙂 Genseren strikkes på rundpinner, altså rundt og rundt. Den vrenges før armene syes på. Det stemmer med nøsteantall 🙂

 15. Hei,
  Det er litt villedende i oppskriftene når det står antall omganger rett. Regner med at det er riller som menes?? Altså en omgang rett og en vrang = 1 omgang rett forklart i oppskriften?? (ser ihvertfall slik ut på bildet…)

  • Genseren strikkes på rundpinner, så i teorien strikkes den rett (om jeg forstod deg riktig :)). “Kanten” nederst på kropp og arm strikkes i rett og vrang, mens resten strikkes rett (på rundpinne). Deretter vrenger man genseren før den syes sammen, og armene (som også er vrengt) syes på 🙂

   • Hei, tror du må oppklare hva du mener med “rett”. På bildet ser det ut som genseren er strikket på rundpinne, og annenhver omgang rett og vrang= rillestrikk. Akkurat som hvis man strikker rett frem og tilbake om man ikke strikker på rundpinne. På bildet ser det helt klart ut som genseren er i rillestrikk, ellers hadde ikke hver ny omgang fått den “blandingen” av farger som den gjør. Så spørsmålet er: har du strikket annenhver omgang rett og vrang?

    Genseren er superlekker så jeg gleder meg til å begynne på den!!!!

    • Hei igjen, nå ser jeg svaret på det jeg lurte på- genseren vrenges før armene syes på. Beklager, gikk litt fort i svingene!
     Ivrig etter å komme igang!!

 16. kaja Gathe Spillekom Svar

  Hei:)
  Vil det se dumt ut hvis jeg f.eks bare har 46 masker totalt på armene? istedenfor 60-66?
  Takk for at du deler denne fine oppskriften:)

 17. Monica sture Svar

  Hei! Genseren er nydelig og har veldig lyst å strikke den. Men synes garnet “klør” litt, er litt sensitiv på det… Har dy hørt om noensinne har forsøkt å strikke samme genseren i annet garn? Har veeldig lyst å strikke den.. Monica

  • Det går nok helt sikkert fint å strikke den i et annet type garn, så lenge det er tynt nok og “pusete”. Jeg hadde tatt med bildet av genseren til en garnbutikk, og hørt med de. Tjorven på Majorstuen er veldig flinke, der får jeg alltid veldig god hjelp 🙂

 18. Hei! Hvordan blir fellingen til halsen? Er det meningen å bare sy sammen til man har ønsket åpning til hals?

 19. Pingback: STYLE YOUR SOUL | Studio Loft

 20. Det er grådig vanskelig å finne det garnet som er oppgitt. For å finne tilsvarende, må man vite noe om kvaliteten. Jeg har sjekket; Dale Påfugl har 90 m garn på 50 gr og bygger 12 masker på 10 cm på p nr 7. Lang Mohair Luxe har 17 masker på 10 cm på pinne nr 5. Så om man finner garn med tilsvarende spesifikasjoner, burde man være rygg. Jeg har funnet ut at Soft Alpakka trolig kan brukes for Påfugl og Suri Alpakke (Sandnes garn) for Lang. De er riktignok ikke så pusete. Har ikke begynt å strikke ennå, så det blir litt spennende å se om det funker.
  Jeg har ellers bestemt meg for å strikke for- og bakstykke hver for seg og montere sammen etterpå, og å strikke ermene “flatt” og sy dem sammen. Da blir det bare rettstrikking fram og tilbake og jeg tror det er lettere å holde telling med omgangene. Og så slipper man sying og oppklipping, som ofte kan være litt vanskelig å få pent, synes jeg

  • Så spennende. Gi meg gjerne en oppdatering på hvordan du synes genseren blir med andre garntyper. Er veldig glad i Soft Alpakka 🙂 Har snakket med Tjorven garnforretning som har lovet å hjelpe meg med alternative garntyper til genseren 🙂

  • Åshild; hvordan gikk det med strikkeplanen din? Interessert i å høre om du brukte annet garn enn i oppskrifta og hvordan det gikk. Strikket du hele bolen hver for seg (forstykke og bakstykke) eller delte du ved armene?

 21. Pingback: FINALLY! | Style your Soul

 22. Pingback: TWiiD tröjan astrid&mia | GarnTua – Garn, Tillbehör, sticka, virka, inspiration

 23. Hei! Dumt spm kommer, men når man skal Strikke dobbel tråd i sennepsgul og bare har et nøste – hvordan får man til det? Eller må man ha 2 nøster?:)

  • Absolutt ikke dumt spørsmål, fundulerte litt over det selv 🙂 Du tar bare enden (som ligger inni nøstet) og begynnelsen av tråden og strikker sammen, så da trenger du kun ett nøste 🙂

 24. Hei. Jeg har strikket ferdig starten av genseren i offhwhite påfuglgarn. Det blir kjempemykt, men det loer veldig. Har du noen tips mot dette? Evt forlag til annet garn jeg kan bruke?

  • Jeg har puttet min genser i fryseren etter den var ferdig, og ristet av alt overflødig pus/lo. Det hjalp veldig 🙂

 25. Har du en print venlig version, eller kan du tilpasse denne side så den kan printes i PDF?
  Mvh Nina

 26. Hei! Det står i oppskriften at off white og grå strikkes i garnet Dale påfugl. Sennepsgul,lyseblå,grå og burgunder strikkes i Lang Mohair Luxe. Står det feil i oppskriften eller er det jeg som misforstår? Skal man bruke grått garn Dale påfugl og Lang Mohair Luxe?

 27. Pingback: Stjel stilen – se kjente i strikk som du selv kan strikke | Strikkemagasinet

 28. Pingback: Stjel stilen til Camilla Pihl – strikk den selv | Strikkemagasinet

 29. For en fantastisk nydelig genser, den må jeg bare ha! <3
  Håper det er greit at jeg legger ut litt skrytebilder på bloggen min når den er ferdig, men bare med tillatelse:)
  Denne var bare vakker altså!!
  Stor hilsen Renita….

  • linelangmo Svar

   Det er veldig hyggelig om du gjør 🙂 God strikking 🙂

 30. Eva Østlie Svar

  Hei:-)
  For en vakker genser! Kan du anbefale meg et annet garn enn Dale Påfugl da detter har gått ut? Har veldig lyst til å strikke den nydelige genseren, så jeg håper du kan anbefale annet garn som blir like fint:-)

  Med vennlig hilsen
  Eva Østlie

  • linelangmo Svar

   Jeg hadde tatt kontakt med Tjorven garnbutikk på Majorstuen. De er veldig behjelpelig med garn, men jeg vet også at de får inn garnet veldig snart 🙂

 31. Hei! Utrolig fin genser og utrolig gøy at du faktisk legger den ut slik at man kan prøve selv 😀 Har sydd ferdig bollen og armene, men skjønner ikke helt hvor på bollen armene skal være er det helt i øverst på bollen? Har du et bilde av da du monterte? Har symaskin men aldri brukt den.

  • linelangmo Svar

   Genseren syes sammen i halsen på begge sider slik at man får hull til halsen. Armene skal da monteres kant i kant, altså helt øverst, rett ut fra skulderen. Sømmen som syes med maskin til armhullet skal da være like lang som halvparten av den øverste delen av armen. Håper det var forståelig, og at jeg svarte på det du lurte på 🙂

 32. Hei Line! Den siste stripen, grått og sennepsgul sammen ser ikke lik ut som den du har på bildet. Har du brukt en annen farge? Den ser jo nesten beige ut på bildet ditt.

  • linelangmo Svar

   Heisann 🙂 Det er den samme sennepsgule fargen som er brukt til resten av genseren. Det kan hende den ser mørkere/beigere ut på bildet pga skyggen av hodet mitt 🙂

 33. Skal halsen syes sammen før eller etter armene er sydd fast?

  • linelangmo Svar

   Det kan man nesten bestemme selv, men personlig synes jeg det er lettere å sy halsen sammen før man syr på armene (blir penest i overgangen). Syr og klipper hull til armene først, og prøver genseren på som en vest før jeg syr inn halsen, slik at man kan se hvor stor åpning man ønsker til hodet 🙂

 34. Jeg har begynt å strikke genseren din, men lurer på noe om grå fargene. Det står i oppskriften at det er et nøste grått påfugl og et grått nøste Lange mohair lux. I oppskriften står det at det skal være grått midt oppå genseren, hvilke av de er det, og hvor skal den andre gråfargen være? Astrid

 35. Hei. lurer på noe i oppskriften din. Det står at det skal brukes grått garn både i Påfugl og mohair lux. I oppskriften står det grått garn midt på bolen. Hvilket garn skal den stripen strikkes i. Og hvor skal det andre grå garnet være? Mvh Astrid.

 36. Hei! Er det koen gode råd her hva gjelder selve armene; rundpinne Nr 9 – jeg klarer ikke å strikke rundt og rundt. Selv etter å ha økt nå til 46… Pinnen blir helt umulig å holde. Blir det ikke samme “vranga-looken” dersom jeg strikker frem og tilbake, syr sammen og så vrenger? Mulig jeg er helt på bærtur, men er ikke så veldig erfaren på strikking. 😛 Takk for svar!

 37. Vis jeg velger å strikke frem og tilbake der eg sette inn armene istedet for :)?

 38. Pingback: DIY knitted sweater | Bliing

 39. Ser at du ikke har skrevet noget i opskriften om beslag øverst på ærmet. Når jeg strikker gensere som skal klippes op og ærmer syes i, har jeg lært (i min barndom i Norge) at man skal strikke et beslag, som skjuler siksak kanten fra symaskinen.

 40. Pingback: NY STRIKKEGENSER MED HETTE - Line Langmo

 41. Hei Line,
  Takk for oppskrift og inspirasjon! Mulig dette er besvart før, men ser det ikke i kommentarfeltet. Når du skriver “Det offwhite og grå strikkes i garnet Dale Påfugl” – er det egentlig kun det offwhite du mener? Da grå også står under Lang Mohair Luxe? 🙂 Ser frem til å høre fra deg.
  Kristin

 42. Hvor i Oslo-området får man kjøpt garnet til denne genseren? Ser ut som man får litt i en butikk og noe ett annet sted ?

  • linelangmo Svar

   Hei Cathrine. Alt garn har jeg kjøpt på Tjorven på Majorstuen 🙂

 43. Oppskrifta seier at ein skal bruke GRÅ farge i Dale og so i Lang Mohair Luxe.Kva er det rette

 44. Hei!
  Jeg er blitt spurt om jeg kan strikke genseren din i str. 5 – 6 år. Har du non tips på maskeantall i den størrelsen.

  • linelangmo Svar

   Hei Tin. Jeg har planer om å strikke genseren selv til datteren min, og har fått hjelp til å lage oppskriften i barnestørrelse. Legger ut den og gir deg en tilbakemelding veldig snart 🙂

 45. Hei!
  Hvor mye bør jeg øke maskeantallet hvis genseren skal være size M/L? Både på armer og bolen?
  Så fin genser, som jeg gleder meg til å strikke 🙂

 46. Monika Henjum Svar

  Hei. Vil gjerne strikke den med raglanfelling.. Noen som kan hjelpe meg med oppskrift på det?

 47. Hei, har du funnet ut hvilke garnalternativer som kan brukes til genseren? Ettersom påfugl er utgått er det svært vanskelig å finne de riktige fargene.

  • Tina Andersen Svar

   Hei
   Har du oppskrift på denne genseren i str xl?

 48. Hei
  Hvor mange masker har dere hatt oppe på skuldrene? Hva er vanlig maske antall?

 49. Bente B Hellton Svar

  Hei.kjempefin genser.Har du nummerfargene på mohair garnet ?Skal bestille garnet ,greit med rett farge.Hilsen Bente B Hellton.

   • Turid Dahl Berg Svar

    I oppskriften står det at en strikker bare rett, men på bildet ser det nå virkelig ut som der er riller, altså rett og vrang???? Turid

    • linelangmo Svar

     I bolen strikker man rett og vrang (2r og 2vr), men på selve genseren strikker man kun rett (på rundpinne). Når den snues på vranga får man effekten av at det er “riller” 🙂

   • Hei! Det står i oppskriften at det er 1 rett og 1 vrang, men du skriver 2 rett og 2 vrang? Kva er rett? 🙂

 50. Turid Dahl Berg Svar

  I oppskriften står grå farge i begge garnalternativ. Hva er riktig?
  Vh Turid

 51. Stine Holmlund Svar

  Hei! Fikk beskjed på min lokale garnforretning at denne strikkes med dobbel tråd hele vegen, stemmer dette? Fant ikke noe om det i din oppskrift her, så må bare spørre før jeg begynner 😀

  • linelangmo Svar

   Genseren strikkes kun med dobbel tråd der det er nevnt i oppskriften. Dale Påfugl er tykkere, og der det ikke er nevnt strikkes det ikke dobelt 🙂

 52. Hei! Er det slik at denne genseren kan brukes både rett og vrang?

  • linelangmo Svar

   Det vet jeg dessverre ikke. Er ikke kjent med den siden 🙂

   • Takk for svar! 🙂 Jeg hadde nemlig tenkt å bestille garn og oppskrift fra denne nettsiden, men var usikker på om nettsiden er trygg. Så så jeg at du hadde postet det eksakt samme bilde (rosa genser, og noen hvite sko er synlige på bildet), og jeg tenkte du fant den der.

    • linelangmo Svar

     Da har nok de tatt bildet fra meg, for genseren har jeg strikket selv 🙂

   • Mener ikke den store, men den lille.. Har du strikket den lille også? 🙂

    • linelangmo Svar

     Åååå, nei da skjønner jeg. Det er jeg som misforsto 🙂 Den korte med flettestrikk den er fra Ganni, og den har jeg ikke strikket selv 🙂

   • Hvis du også har strikket den lille (korte), kommer oppskriften til den også? Den er bare såå fin!!

    • linelangmo Svar

     Hei Maria 🙂 Den korte med fletting er fra Ganni, så den har jeg dessverre ikke strikket eller har oppskrift på. Den lengre varianten kommer det oppskrift på i boken 🙂

   • Kan ikke forstå at den genseren jeg sendte link til nå (fra ditt blogginnlegg mars 2016 (“Litt tålmodighet)) er den fra Ganni?

    • linelangmo Svar

     Beklager Maria, det er jeg som surrer. Jeg var sikker på at du mente den rosa korte det er bilde av på Instagram, og den er fra Ganni. Det stemmer at den genseren du sendte link til er tilsvarende den som kommer i boken, MEN vi har laget en forenklet versjon. Den genseren fra “litt tålmodighet” posten er veldig kompakt, tung og tett, og strikket med trippel tråd så vi fant ut at vi skulle lage en versjon med en litt enklere flette, og som er strikket med dobbel tråd slik at den ikke blir så volumiøs. De er like lange:)

   • Maaange tusen takk for alle svarene! 🙂 🙂 🙂 Det er egentlig den “avanserte” versjonen av genseren jeg skulle hatt oppskriften på (liker godt de brede flettene). Men fint at de er like lange. Så får vi se hva vi får til 🙂

 53. AaseEllingsen Svar

  Jeg lurte pa monteringen: det sies at man skal felle av pa bolen etter ferdigstrikket, sa klippe opp for armer. Hvor mange masker skal vaere igjen til hals?:-)))

 54. Cathrine Hansø Svar

  Katia ingenua garn (på det som skulle vært dale påfugl) var det jeg fikk med i garnpakken jeg bestilte til denne genseren. Og det hvite garnet er like tynt som det gule garnet (lang mohair lux), bør det fortsatt ikke strikkes med dobbelt garn i hvitt når det står dobbelt garn i gult? Bare for å være sikker;)

 55. Stemmer det virkelig at genseren skal bli 240cm til slutt?
  Høres voldsomt ut i mine ører

 56. Hei! Jeg lurer på om det virkelig kan stemme at genseren er 120 cm bred, og 240 cm rundt hele? Det virker veeeeldig stort!

 57. Hei. Utrolig søt genser som min svigerdatter elsker og jeg vil strikke til henne. Lurer på hva jeg kan bruke da Påfugl ikke er å få tak i. Takker masse for svar.

 58. Hei. Har veldig lyst å strikke denne genseren til datteren min på 4 år. Finnes det er barneoppskrift?

 59. Har begynnt på genseren, men tusser på dette med enkel,dobbel tråd. Bruker line langmo garn. Det virkelig slik at noe strikkes med enkel og noe med dobbelt garn……da må eg begynne på nytt…..

 60. Er det virkelig slik at noe strikks med enkelt og noe med dobbelt garn….?
  Da må eg rekke opp alt

  • linelangmo Svar

   Denne genseren er strikket med enkel og dobbel tråd slik/der det er beskrevet i oppskriften. Det er fordi det ene garnet er tykkere enn det andre. 🙂

   • Men hvordan gjør man det med Line Langmo garn?. Bestilte det nettopp, så kikket jeg litt mer på oppskriften, å angrer… hvordan løser man overgangene hvor man blander offwhite og en annen farge når man bruker garn i samme tykkelse?

 61. Jeg trenger hjelp. For meg ser det ut til at det er strikket med hvit tråd over skuldrene og at ermene er sydd på på overarmen. I tillegg så virker de for korte slik som oppskriften er nå uten at jeg skal strikke noe ekstra rundt skuldrene. Det står heller ikke i oppskriften noe om hals. Når jeg har felt av på bilen så blir den jo ganske vid i halsen? Jeg får det bare ikke til å stemme med montering av ermer. Hadde satt stor pris på hjelp fra noen her.

 62. Hei. Jeg bare lurer litt på det med antall garnnøster. Du har skrevet: “Det offwhite og grå strikkes i garnet Dale Påfugl, og du trenger ca 6 nøster. Sennepsgul, lyseblå, grå og burgunder strikkes i Lang Mohair Luxe, og du trenger ett av hvert nøste.” Er det kun off-white som strikkes i Dale Påfugl og som det er 6 nøster av? (Siden det står grå også.) Er det grå i Lang Mohair Luxe eller Påfugl? Og den fargen som er over grå på bolen, hva er det? Det likner ikke sennepsgul som er på armene.
  Takknemlig for svar 🙂

 63. Marianne Hermansen Svar

  Hei
  Hvis bolen skal strikkes på rundpinne med 142 masker? Hvordan kan den bli så bred da? Eller er det 142×2?

 64. Opplever at den mørke burgunder farger av på genseren under. Er redd for at den vil farge over på dei lyse fargene når eg skal vaske den…erfaring??

 65. Hvis man skal legge ut 1 maske hver 3. omgang, så rekker man ikke 60-66 masker før man er ferdig med armen… eller har jeg misforstått?

  • Linda Hansen Svar

   Hei, jeg sliter litt med det samme! Klarer ikke å skjønne hvordan jeg kommer opp til 69 masker, har du løst det?

 66. Hei Line.
  Jeg har strikket denne genseren både til lillesøster og meg selv. Elsker genseren og bruker den masse<3 Nå venter jeg en liten jente i mai, og har lyst til å strikke den i barnestørrelse- Finnes det noen oppskrift til barn? Eller, har du noen tips til hvordan jeg kan lage den til barn? Jeg har en del garn igjen, og det hadde vært så søtt å kunne match med prinsessen

  • linelangmo Svar

   Så utrolig hyggelig å høre, og gratulerer masse med en liten jente 🙂 Så stas! Mamma strikket en genser til min lille Olivia da hun var to år av resten av garnet til voksengenseren. Oppskriften til barn finnes i strikkeboken, men den minste størrelsen er 2 år. Klem Line

 67. Elisabeth Normann Svar

  Hei. Er nettopp ferdig med denne genseren. Strikket i faerytale. Skal vaske den nå. Men er litt nervøs for det. Tenkte å vaske den på 30 grader med ullprogram i vaskemaskinen. Noen som har erfaring med det? Hilsen Elisabeth

  • Garnet kan bestilles på nett:) (jeg vet dessverre ikke om det er å få tak i Sverige, men jeg tror nok det er flere norske nettbutikker som kan sende :))

 68. Hei! Jeg er nesten ferdig med å strikke genseren. Fikk ikke tak i Påfugl, og fikk råd i butikken om å bruke Fairytale i stedet. Har fulgt oppskriften til punkt og prikke, men sitter nå med en bol som er 43 cm i stedet for 56. Hva er feil? Er Påfugl mye tykkere enn Fairytale?

 69. Er det virkelig 5 omganger med de forskjellige fargene? Mitt ser så smalt i forhold til hva det ser ut som på bildet? Eller skal man strikke så mye at man kan telle 5 “rader”? Altså 10 omganger?

 70. Elin Hjelting Svar

  Genseren min ble alt for stor. Strikket prøvelapp først og det stemte bra. Hva kan jeg gjøre? Å rekke opp Mohairgarn er et mareritt og nesten umulig.

 71. Min genser ble også så stooor….. Har strikket mange gensere tidligere og har normal strikkefasthet tror jeg… Skjønner ingenting jeg…. Er det virkelig 142 masker med pinne nr 9 i MEDIUM størrelse?

 72. Torgunn Bech Lind Svar

  Det står i oppskriften at det brukes 6nøster av grå og offwhite.Er det 6 nøster av hver farge det menes?

 73. Sølvi Damhøy Svar

  Hei, ble det noen gang laget mønster til «litt tålmodighet». Ønsker den fletten på midten.
  Mvh Sølvi

  • linelangmo Svar

   Vi lagde dessverre ikke mønster til “litt tålmodighet” genseren, rett og slett fordi den ble for stor/tung/tett. Men sjekk gjerne ut Rosa sløyfe oppskriftene, der er det gensere med flette foran (kan lastes ned gratis på Dale Garn sine hjemmesider) 🙂

Skriv en kommentar