Fashioncherry sine New York-tips!

Hedda aka Fashioncherry er ei av mine beste venninner og ein fantastisk fashionbloggar. Ho har akkurat vore på storbytur til New York, og vil dele sine heitaste tips med meg og dikka. Sjøl sette eg ekstremt pris på slike tips når eg skal ut å reise, eg elska tips som ikkje er typiske turistfeller, heller noken litt meir gøymte kaféa og restauranta, plassa å gå som ein ellers ikkje vil funne. Gløym Tripadvisor!

Hedda om New York:

Et kjempetips før du setter snuten mot NYC er å lokalisere ca hvor du vil bo. Om man bor i Soho, men helst vil være i Central Park området og Upper East eller West Side så tar det gjerne en time i taxi, så det blir  mye unødvendig tid i transport.

Personlig elsker jeg Soho. Der har man alt man «trenger». Freshe cafeer og resturanter ligger etter hverandre som perler på en snor. Man kan liksom ikke gå så veldig feil uansett hvor du ender opp, da det meste i Soho er avhengig å være bra for at det i det heletatt skal ligge der.

Mondrian Hotel skal sies å være det eneste hotellet der jeg har testet ut, men jeg trenger ikke noe mer. Det er perfekt beliggende og har en helt fantastisk resturant. Der serverer de verdens deiligste frokost i de vakreste omgivelsene du kan tenke deg midt i en storby. Planter over alt og glasstak er noe av det som gjør det superfint. Om kvelden bra DJ´s, så middagen og festen kan skje der..

Psst: Be om rom i 15.etage og opp.. Da er utsikten helt vill! Jeg bodde i 17. Herlig!Hedda 2

Shoppingen i Soho er også helt upåklagelig. Alle de fancy designer-butikkene som Chanel, Fendi, LV og Prada o.l ligger der, men det er alikevel hakket mere low-key enn på Upper East (noe jeg synes bare er bra).  Det er alikevel et bredt utvalg av andre kule og mye rimeligere butikker man ikke engang har hørt om i Norge, som har masse spennende å tilby. Jeg må også tipse dere om seriøst verdens feteste og fineste vintage store. Den heter what comes around goes around og er en opplevelse i seg selv. Den er som å vandre mange 10år i mote design fra ende til annen. Har aldri sett noe lignende i hele mitt lange shopping-liv 😉 Hedda 3

Ikke langt fra Soho ligger Meatpacking. Det er i mine øyne et uunnværlig sted å besøke når du er i NY. Kunne fint også bodd der. Hoteller som The Standard og Soho House ligger der. I Meatpacking er det superbra resturanter og jeg føler at noen av de beste matopplevelsene får man der. Jeg var en tur innom Magnolia bakery sist og må bare understreke at jeg syntes det er ekstremt oppskrytt. Noe som derimot ikke er oppskrytt er resturanten til Jay Z; The Spotted Pig.  Jeg tror jeg kan garantere at man ikke har opplevd noe lignende i Norge. Det et ekstremt avslappet, kult sted og man har vanskelig for å tro at kokken har Michelin-stjerne når man kommer inn den falleferdige døren. Spis bluecheese burger eller bacalao skate og bestill Whisky Sour!!! Hedda 4

Det kommer helt ann på hvor lenge du skal være i det store eplet, men om du har tid så anbefaler jeg en tur til Upper East Side, Madison og fifth ave. Der er det akkurat sånn som «man ser på film» og både stemningen og atmosfæren er noe helt annet enn lengre ned på Manhattan. Det er rent og pent med high end designer boutiques og vakre bygårder. Skikkelig Sex and the City preg. Her ser man hundepassere, gartnere på annethvert hjørne og bilene som står parkert er ikke akkurat kjedlige. Det er også et stenkast fra Centralpark, Park Avenue og Plaza Hotell. Sistnevnte er en liten servedighet synes nå jeg.. Ps: I under etasjen på Plaza har de en egen Plaza food hall. Her ligger resturanter og butikker fra alle verdensdeler på rekker å rad og det er mye godt å frotse i. Hedda 5

Jeg hadde en veldig fin opplevelse på The Scope Art Gallery i Midtown West. Det er et galleri som huser masse spennende kunstnere verden over. Mye kul street art. Min og Tone sin yndlingskunstner Sandra Chevrier stillte ut sist jeg var der. De var helt tilfeldig med ekstremt kult. De serverer drinker og det er cover. Menneskene der er utrolig inspirerende og for meg tok dette stedet kunst til et nytt nivå.  Det som er gøy er at man også kommer i kontakt med så mange spennende kunstnere og gallerister som man i etterkant bare kan sende en mail for å bestille det man har lyst på. Et superhot tips er å stikke innom der om du er bare bittelitt kunst interessert.Hedda 6

Resturanter:

The Mercer Kitchen (spis Shrimp Salad og fritert nigiri)

La Esquina (Verdens kuleste og beste Mexikanske)

Boond Street Sushi (litt dyrt men helt amazing, kult klientell)

The Spotted Pig ( spis Blue Cheese burger eller Skate)

Freemans (Colonihagen goes wild)

Balthazar (frokost/brunch)Hedda 7 Hedda 8

Hotell:

Mondrian Soho. (Ser ingen grunn til å velge noe annet)

Shopping:

Soho

MeetpackingHedda 9 Hedda 10Hedda.