Sunne Biscotti

På søndag hadde eg ein liten bursdagslunsj med noken få venner. Da venninna mi, Eline, spurte meg ke eg ønska meg var eg ikkje i tvil- eg ville ha dei ekstremt gode biscottiane som ho laga. Ikkje berre er dei gode, dei er til og med sunne! Desse kan ein virkelig gomle med god samvittighet.

Eline er personleg trenar, kanskje den sprekaste og flottaste dama eg veit om. Du kan besøke heimesida hennas for fleire inspirerande oppskrifter. http://www.armonia.no

DSC02593

Her er Eline sin oppskrift:

Biscotti

2 pakker nøtter

25 gr Splenda

4 egg

2 dl glutenfri mel

1/2 ts salt

10 drp vanilje essens

Stek nøttene i ovnene på 180 grader i 12 min. Avkjøl de helt etter det.

Pisk egg og Splenda til stiv eggedosis ca 5-8 min og tilsett så salt og vaniljeessens. Rør inn nøtter og mel til det blir en klissete deig. Form 2 stk avlange pølser/brød litt flate på toppen ca 3 cm tykke. Stek midt i ovnen på 180 grader 20min. Ta de ut, avkjøles og skjær i skiver. Legg de utover stekebrettet igjen og stek videre på 160 grader til 15 min varmluft (til gyllen)

Nam nam nam!

DSC02585 DSC02594Når eg skal kose meg heime laga eg gjerne ein kopp te, helst av sorten kanel, og så må eg ha noke lite attåt. Biscottien er eineståande! Lika å dyppe den i teen,  slik som dei på gamleheimen. Hehe :p

T.