Fresh sommersalat med scampi, søtpotet, goji og quinoa

IMG_9778

Min venninne Camilla er en kløpper til å lage mat. Hun liker det fresht og enkelt akkurat slik som meg. Hun har nå lovet at hun skal bidra på oppskriftfronten i og med at jeg ikke har klart å holde det jeg lovet med en oppskrift hver fredag. Her er hennes oppskrift på en superfresh sommersalat. Sunn er den også. Håper dere liker den, jeg synes den ihvertfall var fantastisk god.

Blandet salat

1/2 brokkoli

1/2 pakke feta naturell

1 neve goji bær

10 walnøtter

ca 2 spiseskjeer sesamfrø

10-12 rå scampi

cayennepepper

timian og olivenolje

ca 3 spiseskjeer quinoa

Koriander

Vask quionaen og la den koke i ca 15 min. Kutt søtpotet i små terninger, hell over litt olivenolje og ha litt timian, maldonsalt, pepper og cayennepepper over. Sett i ovnen i en ildfast form i ca 180 grader i 30 min. Rør om underveis.
Stek scampien. Smuldre fetaost, og ha i en bolle. Kok brokkoli i 1,5 min og ha den i bollen med fetaost og gojibær. Rist valnøtter og sesamfrø i en kjele og ha dette i bollen med det andre. Ha i scampi, quinoa og søtpotetene i bollen når dette er ferdig.

Lag en dressing av olivenolje eller rapsolje, sennep, ca 2 spiseskjeer (jeg pleier og bruke vanlig slottssennep, men grovkornet kan også brukes), 1/2 teskje honning, saften av en halv sitron og litt grovkvernet pepper.

Hell dressingen over, bland godt og klipp koriander over til slutt.