Den franske rivieraen: St Tropez

Jeg har fått veldig mange spørsmål om tips og anbefalinger på den franske rivieraen. Vi har feriert der nede, og hatt hus i 15 år så jeg har funnet mine favorittsteder både når det kommer til strender, shopping, restauranter og generell sightseeing. Hoteller er jeg derimot ikke like god på, da vi har holdt til samme sted hvert eneste år. Vi holder til i St Maxime, men avstandene er såpass korte at jeg begynner å bli ganske så kjent i både Cannes, Nice og St Tropez. Ingen hemmelighet at St Tropez er favoritten. Det kan ha noe med at jeg er mest kjent her, men jeg tror også at det har mye med at her finner man det man oppsøker. Om det er restauranter, sightseeing, shopping eller strendene. Jeg begynner med del 1, St Tropez. Deretter kommer del 2, mine strandklubb anbefalinger, del 3, tips i Cannes og del 4, generelle tips på den franske rivieraen.

Hoteller:

Det er dyrt å bo i St Tropez, det er det ikke å komme bort i fra. Og ønsker du å bruke hele feriekassen på å bo kan Chateau de la Messardiere, Hotel Sezz, Villa Marie, Benkirai eller Muse nevnes av topp hoteller, selv om vi aldri har bodd der og prisene ligger høyt over vårt feriebudsjett. Om du derimot vil bo fint med bra beliggenhet anbefaler jeg Hotel des Lices på det sterkeste. Et tre stjerners hotell som ligger midt i byen. Likevel høyt priset sammenlignet med norske hotellpriser, men da vi bodde der hadde vi et stort rom med en liten koselig terasse, og følte vi bodde på et fem stjerners hotell. Oppvarmet basseng, super service 24 timer i døgnet og nydelig frokost i koselige omgivelser.lices-9012

Restauranter;

Le Bahn-Hoi: Ligger vakkert plassert i en brostens gate, og har byens beste asiatiske mat. Her må vi alltid innom flere ganger i løpet av ferien når vi trenger et lite avbrekk fra det franske kjøkkenet. De har nydelig PadThai, biff med sprøstekte nudler, tunfisk carpaccio og thai salater. Sjokolade «nems» ene til dessert er fantastiske!

Pizza Bruno: Liten og «brun» restaurant, men med byens beste pizza. Uten tvil! Verdens hyggeligste servitører, og veldig bra St Tropez priser.

Cafe des Paris: Turistfelle, eller fantastisk beliggenhet? Vil du sitte på havnen å se på livet er ihvertfall Cafe des Paris et must. Kanskje ikke verdens mest sjarmerende restaurant, men maten er i alle fall god (styr for all del unna sushien, det er de dessverre ikke veldig gode på selv om servitørene anbefaler den på det sterkeste), og man får med seg all morro som skjer på havnen.

Barbarac: Byens beste is! Ingen over, ingen ved siden av.

Dior:

Villa Romana: Er absolutt ikke stedet for barnefamilier, men heller for vennegjenger som er klart for fest og et forspiel sted uten sammenligning. Ønsker du å kombinere, mat, feststemning og bra underholdning er dette en skjult restaurant, man må vite om for å finne. Damene får menyer uten priser (noe som føles veldig rart), mens mennene derimot får menyer med (tydeligvis meningen at det er de som skal betale?). Det er nok en del som brenner seg på å bestille trøffelpizza til 80 euro, som står midt i menyen mellom pizzaer til 20 euro. Ikke la deg overraske av lettkledde damer, som ser ut som supermodeller og har motevisning med utvalget den lille butikken på restaurenten selger. Litt over min komfort sone, men gutta de liker det. Det er heller ikke unormalt å få utdelt parykker og partyeffekter midt i middagen, og som sagt party det blir det. Det høres kanskje ut som verdens rareste restaurantanbefaling, men jeg har hatt noen episke kvelder her både med mannen og jentene. Villa Romana er «St Tropez» fra begynnelses til slutt.

 

Renessance:

Dette er faktisk den restauranten vi alltid ender opp på når vi ikke har booket bord, som er veldig ofte etter vi fikk barn og ikke skal oppleve St Tropez på nattetid. Menyen er stor, og man får alt fra Pizza (veldig god!), pasta, salater, carpaccio, fisk og kjøtt. Ligger perfekt plassert på Place des Lices, og med en utålmodig 2- åring passer det perfekt å la henne løpe på plassen og se på livet, mens man selv har full oversikt. Veldig hyggelig og serviceminded betjening.

Canastel: Ligger plassert i en sjarmerende bakgate, og serverer nydelig italienske pasta og pizza retter. Capresen deres er derimot min favoritt.

Senequier: St Tropez sin eldste og mest kjente restaurant, men også verdt å få med seg for god stemning og utsikt over hva som rører seg på havnen. Stor sannsynlighet for å møte Karl Lagerfeldt, som tar seg en Cola Light. God burger, og veldig god Carpaccio.

Shopping;

Her finner man både Zadig&Voltaire, Maje, Sandro og Vanessa Bruno. High-end butikker som Louis Vuitton, Celine, Fendi, Dior, Chanel og Dolce Gabbana. Chanel butikken er verdt en visitt på grunn av den vakre bakhagen med eget basseng.

Battaglia: Favorittbutikken min i St. Tropez. Drives og eies av et italiensk par, som har med både hund, barn, mor og svigermor på jobb. De har en egen evne til å finne merker som er unike, med vintage preg og samtidig er i tiden. En kombinasjon av både dyrt og billig (mest dyrt). Jeg må alltid innom, selv om jeg ofte lar meg inspirere enn at jeg ender opp med å kjøpe noe.

Trinity: Fører merker som Isabel Marant, Jerome Dreyfuss, No21, Kenzo, Acne og Pierre Balmain.