Lørdagsmarked i St Tropez

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hver lørdag, og hver tirsdag er det marked på Place des Lices i St Tropez, fra kl 08-12. Det er mye å velge mellom og man finner alt fra ferske grønnsaker, olivenolje, honning, fransk sennep, skinn, cashmere, strandnett og vintage vesker. Jeg har mine faste boder jeg alltid må innom, og jeg sørger alltid for å være tidlig ute. Det blir folksomt og trangt etterhvert. Det er greit å vite hva man skal lete etter i jungelen av boder.

-jeg starter alltid med å dra innom damen med markjordbær og markbringebær. Er du ikke tidlig ute så legger du knapt merke til henne, for her fyker bærene unna. Her har alle spisse albuer, og det er kamp om de små kurvene. De blir fort utsolgt, og de smaker himmelsk!

-deretter tar jeg turen til tapenadedamen min. Hun byr på smaksprøver, og selv om jeg vet hva jeg skal ha så sier jeg sjeldent nei. Det blir frokosten min. Tar alltid med meg hjem en boks med svart tapenade, en boks med artiskokktapende, en boks med aioli og en med rød tapende, og to smaksprøver som jeg knasker på på veien.

-deretter kjøper jeg tre store buketter med blomster til slikk og ingenting. Livredd for at de skal bli utsolgt så drasser de med meg og angrer alltid på at jeg ikke tok med meg en stor stråkurv.

-så må jeg innom damen som selger vintage militærklær. Hun har alt fra kule camoshorts, helsesingletter og frakker. Armygrønt har alltid vært en av favorittfargene i skapet, sommer som vinter, og jeg har gjort noen garderobe scoop her.

-Er du på jakt etter en stråbag har de fantastisk utvalg. Alle størrelser og fasonger finnes her.

-Videre går turen innom bodene med vintageveskene. Her finner man alt fra Chanel, Louis Vuitton og Hermes. Disse selges ikke akkurat til markedspris, så det blir med tittingen.

-Nå har jeg noen fra før, men det finnes en bod med fantastiske tynne franske strandtepper. Passer perfekt å bruke hjemme til piknik også, og de tar ingen plass i bagen. Her selges de til slikk og ingenting.

-I tillegg titter jeg innom boden med cashmere gensere, boden med skinn (alt fra skinnskjørt, jakker og morsomme dusker til å henge på vesken, og boden med saronger.

-når jeg er ferdig tar jeg med meg en baguette med ferskhøvlet trøffel og olivenolje. Smaksbombe!

 

I tillegg anbefaler jeg sterkt å kjøpe med seg provencekrydder, lavendelhonning og god olivenolje.