Tips til finere hud

Tørrbørste, dry brushing
tørrbørste, dry brush, Bolina
La merke til fine kroppsbørster utstilt hos Bolina i helgen. Med langt skaft når du ryggen også.
Tørrbørste, dry brushing
Kroppsbørste fra The Body Shop og favorittbodylotionen fra Kiehl’s.

Som så mye annet er dette stort i Amerika for tiden. «Dry brushing» har blitt en greie, igjen, får man vel si. Metoden er hauggammel og enkel, ikke minst. Det det hele går ut på er at du, før du går i dusjen, tar en kroppsbørste med halvmyk bust og børster torso, armer, bein og rumpe. Gjerne med sirkulære bevelgelser i retning hjertet. Det er mange ulike metoder, ikke minst påstander om alt dette skal føre til i kroppen, nemlig økt blodsirkulasjon, hjelpe lymfesystemet med å kvitte seg med avfallsstoffer, fjerne døde hudceller, gjøre huden mykere og bekjempe cellulitter. Lite forskning er gjort som kan støtte oppom dette, men at blodsirkulasjonen øker for en stakket stund og at du får bort døde hudceller er det ingen tvil om. Selv ble jeg oppfordret til å prøve av, gjett!, … jo, en amerikaner som sa the var «the absolute best thing for your skin, aaahhmazing!». Jeg researchet litt og fant en børste på Body Shop jeg synes var fin. Dette var i vinter en gang, når huden var på sitt gråeste. De første gangene føltes det hele litt brutalt. Huden blir rød, men også veldig myk. Litt som når du har brukt fint sandpapir på ubehandlet treverk. Inn i dusjen, ut igjen. Klappe seg tørr og smøre seg med favorittbodylotionen. Babymyk hud å rumpa, ja takk! At cellulittene kan ha blitt færre tviler jeg på. De har vel heller tiltatt med graviditeten. Ikke tørrbørster jeg så ofte som mange anbefaler heller, men når jeg gjør det føles det bra, faktisk på grensen til aaahhmazing!

Les mer om dry brushing-fenomenet på nettet (Goop har blant andre en fin artikkel), og se etter kroppsbørster i helsekosten eller andre butikker som har fokus på kroppspleie.