Hjemmespa – tre favoritter

Noen kvelder er det fint med en liten mini hjemmespa-seanse på badet. Da er det som regel ansikt og hud som står i fokus. Akkurat nå er det disse produktene som står på repertoaret.

Elemis Pro-collagen Cleansing Balm er en salveaktig rens basert på konseptet «fett løser opp fett». Perfekt nå som jeg gjerne bruker mer solkrem i ansiktet på dagtid enn ellers. Det må bort før leggetid så huden kan puste. Rensen inneholder ulike oljer fra naturen, en aktivt antialdrende middel kalt padina pavoncia, samt blomstervoks fra mimosa og rose. Jeg er glad i oljer og kremer med salvekonsistens, det føles snilt og godt for huden min som ofte er litt tørr. Hvis jeg har øyesminke på fjerner jeg den først. Så masserer jeg rensen inn i huden, fukter fingertuppene litt og fortsetter å massere. Fjerner til slutt rens og smuss med en varm og fuktig anisktsklut. Hvis jeg har tid lar jeg rensen sitte på som en maske i 10-20 min etter å ha massert den inn i huden. At den dufter beroligende av kamille og lavendel gjør den desto mer egnet om kvelden.

Til hverdags, og av og til før jeg bruker Elemis-rensen, bruker jeg Sensilis Ritual Care 3 in 1 Micellar Cleansing Water. Dette er som navnet tilsier en rens som gjør tre ting i en fei. Liker at den fjerner sminke, til og med øyesminke, renser og toner. Den inneholder ikke parabener, svir ikke i øyene og virker generelt nokså mild mot huden. Lukter godt gjør den også.

Når huden er ren og pen tilfører jeg godsakene. Akkurat nå bruker jeg Repair Cellular serumet fra Babor som vi har fått tilsendt redaksjonen for å teste. Dette serumet skal virke reparerende på huden innenifra og ut ved å styrke hudcellene og bedre hudbarrieren. Serumet inneholder blant annet wakame-ekstrakt, rosmarin, ginseng, nesle, bønnekarse og blæretang.. Helsekost for huden! Huden min er ikke direkte skadet, men jeg har en del ujevn pigmentering rundt små arr etter soling. Noen såkalte solflekker har jeg vel også. Jeg liker tanken på at serumer som dette, som jeg påfører under den fuktighetsgivende kremen jeg bruker til slutt, jobber aktivt for å styrke og pleie huden mens jeg sover. Repair Celluar har en lett konsistens som jeg synes passer bra nå om sommeren, trekker raskt inn og er duftfri. Det gjør at jeg kan påføre fuktighetsnattkremen min rett etterpå uten at det føles mye på huden.

Og skal jeg toppe det hele skifter jeg til nyvasket putetrekk før jeg legger meg. Da gjenstår bare skjønnhetssøvnen.

 

 

 

Lagre

Lagre

Lagre