Min sommerrett nr 1

I Kamille har vi for tiden en artikkelserie gående som heter Min sommerrett, og førstemann ut til å dele sin oppskrift på trykk er Gitte Witt (Litt grønnere, mye gladere-utgaven som er i salg fra mandag av). Uansett, i den anledning tenkte jeg å dele min sommerrett nr 1, nemlig laks med jordbær- og Halloumi-salat.

Slik gjør jeg:

Tilbereder laksen i en ildfast form med litt olivenolje med sitronsmak, salt og pepper og litt koriander. Steker fisken i ovnen, eller på grillen.

Skjærer osten i tynne skiver og steker i en panne med bittelitt olivenolje til de får en brun og fin skorpe. Legger disse til side på en tallerken så de får rent av seg litt.

Kutter så saltatingredienser. Til denne retten liker jeg å bruke crispi-salat, avokado, cherrytomater og jordbær. Lager gjerne en stor bolle, men danderer likevel en salatseng direkte på tallerkenen. Legger de stekte osteskivene på toppen og drysser noen gresskarkjerner og hakket, frisk koriander over. Topper med en vellagret, sursøt balsamico.

Legger de ferdigstekte fiskestykkene ved siden av salaten. I dette tilfellet brukte jeg hummus til, men ironisk nok er jeg ikke kjempeglad i hummus. En skje crème fraîche er nok vel så godt til.

Jordbærene og halloumi-osten er nøkkelingrediensene i denne retten – fordi de smaker helt himmelsk sammen! Med en så god salat ved siden av fisken savner jeg verken ris eller pasta for å bli tilfredstilt. Jeg lager heller dobbel porsjon salat og forsyner meg rikelig av den..

Bon apetit!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre