Ny Aesop-butikk i Oslo

Å gå innom Aesop er som å ta deg et lite friminutt fra omverden. Innenfor dørene der er lydnivået dempet, interiøret zen og lukten i lokalet himmelsk. Merket gir, etter min mening, japanske «bath house»-vibber, men det er altså australsk. Spesialisert på velværeprodukter for ansikt, kropp og hår utvikler Aesop, i eget laboratorie, produkter som inneholder det beste fra planteriket kombinert med ikke-botaniske ingredienser, fremstilt og tatt i bruk på bakgrunn av dokumentert effekt. Altså er sammensetningen i hvert tilfelle nøye utviklet med tanke på å tilby optimale produkter.

Nylig åpnet Aesop sin andre butikk i Oslo, nærmere bestemt i Homansbyen. Design står høyt i alle ledd og det er det anerkjente, norske arkitektkontoret Snøhetta som har designet det beskjedne lokalet på 63 kvm. Eik, messing og gjennomtenkt lyssetting er valgt med utgangspunkt i 40-tallsbygningen som huser lokalene. Annerledes, beroligende og lekkert. Oslo kler slike nisjebutikker.

Da jeg var innom selve åpningen fikk jeg anbefalt og testet (på hånden vel å merke, ikke i ansiktet) en serie ansiktsprodukter tilpasset min hud. Tidligere er det for det meste håndsåper jeg har kjøpt hos Aesop. De er så fine å gi i venninnegaver til jul og bursdag. Nå fikk jeg øynene opp for en liten ansiktsolje som kan brukes alene eller ved å blande noen dråper i dag- og nattkrem, og også en oljebasert ansiktsvask som føltes mild og snill mot huden. To gode produkter som kan være fine til høsten når huden trenger ekstra fuktighet.

Spør etter en konsultasjon hvis du tar turen innom du også. Da får du kjent, følt og luktet på produktene før du avgjør om du vil kjøpe noe. Kanskje har du en kjæreste eller mann med en «no fuss»-innstilling til hudpleie. Da tenker jeg at en ansiktsvask, en toner/etterbarberingsvann og en god krem herfra ikke burde være så vanskelig å lure ham til å bruke.. Produktene ser liksom så ujålete ut. Litt «hipster» vil noen sikkert si, men egentlig mest fine. Enkle og fine.