Sommerull fra Le Backhand

Er det noe jeg er for å investere litt i så er det basisplagg i god kvalitet og norsk design. Le Backhand er et merke som huker av på begge kriteriene da de spesialiserer seg på fine, bruke-hver-dag plagg i en deilig miks av merinoull og silke. Du tenker kanskje at ull om sommeren er rart, men det er ikke, Akkurat som at det anbefales å ha ullsokker i turstøvlene uansett årstid, at mange foretrekker ammeinnlegg av ull og at babyer ligger på lammeullsskinnfell i vognen sin, er lette ullplagg ypperlige å bruke hele året. Ull puster godt, transporterer fukt og er selvrensende. Det betyr at plaggene gir varme hvis det trengs, at eventuell svette ikke tynger plagget og at du faktisk ikke trenger å vaske det etter hver bruk (skylles lett opp i en balje med litt Nylon-vask eller Milo). Dessuten kjennes det mykt og godt mot huden og gir en lun følelse. Med utgangspunkt i norsk sommer kan jeg ikke tenke meg noe deiligere enn å dra på meg en topp av tynn ull etter et kveldsbad skumringen for så å sitte ute resten av kvelden i avklippet olashorts, den nevnte toppen og kanskje ullsokker eller uggs. Ja, uggs. Ullplagg som disse koster litt. Jeg som for tiden kjøper inn en liten basisgarderobe til mini som skal komme i august er overrasket over hva ting koster. Ullundertøy til babyer, selv i kjedebutikkene, koster faktisk litt. Da gjelder det bare å minne seg selv på at det er kvaliteten man betaler for og at ull er et materiale som varer. Babyen vokser seg riktignok fort ut av ting, men det gjør heldigvis ikke vi. Jeg vingler mellom hvit eller lyserosa t-skjorte, singlet eller long sleeve fra Le Backhand som kan holde meg lun i skumringen, sommeren igjennom.

LeBack_20160224_0202_small

LeBack_20160224_1874_small.

LeBack_20160224_0339_small.

LeBack_20160224_1707_small.

Hvor fine er ikke kampanjebildene av Iselin Steiro? Hun er én av to hjerner bak det norske merket. Les mer om Le Backhand her. Sommerkolleksjonen ser du nærmere her.

Foto: Hasse Nilsen/Le Backhand

 

 

 

 

 

 

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre