Som smurt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lite visste jeg hvor mye denne graviditeten skulle gjøre meg koko etter skjønnhetsprodukter. Jeg bruker egentlig ikke så mange produkter, eller kanskje gjør jeg det. Hmmm. Det handler i så fall ikke om å pynte så veldig på noe her og nå, jeg liker best et forholdsvis naturlig utseende i hverdagen, men pleie derimot er jeg helt for. Glød og vitalitet! Kroppsoljer er noe jeg la min elsk på for noen år siden etter å ha bodd noen måneder i LA. Der bodde jeg i West Hollywood og handlet på Wholde Foods hvor utvalget økologiske varianter var stort, og yogi-damene gikk usmiket, men velstelte rundt med fin hud på sine trente armer og bein. Da jeg var tenåring trodde jeg at olje gjorde at man fikk mer kroppshår. Husker ikke hvem som fikk meg til å tro det. Jeg må le.  Og nå tror du sikkert at jeg tror at en olje kan redde en voksende gravidemage fra strekkmerker. Det tror jeg faktisk ikke på! Jeg er ingen ekspert, men strekkmerker kommer vel heller av geneteiske årsaker. Olje kan gjøre huden smidigere og mer elastisk, men å holde strekkmerker i anmars på avstand tror jeg neppe den klarer. Likevel har jeg den siste tiden smurt magen min med olje noen morgener og mang en kveld. Det føles deilig! På badehylla står det for tiden fire deilige, velduftende saker å velge i mellom. Mer enn nok med andre ord. To av dem fikk jeg i gave i bursdag og babyshower, en har jeg «arvet» fra en venninne som har født og en har jeg kjøpt selv. På sett og vis passer de til hvert sitt bruk.

Denne fra Weleda er snill og uten skumle ingredienser. Weleda lager økologisk hudpleie og den kjøper man på helskostbutikken. Lukter naturlig av eteriske oljer og er ganske «fet» på huden. Best å bruke om kvelden.

Denne oljen fikk jeg av en venninne som nylig fikk baby. Hun hadde kjøpt den i en lekker øko-sjappe i Los Angeles og brukte den selv da hun var gravid. Jeg liker tanken på å bruke opp ting, så ble veldig glad da jeg fikk arve den! Denne er nokså lik Weleda-oljen, så har vekslet litt mellom de to på kveldstid.

Denne oljen med det luksuriøse Balancing Cashmere Wood lukter omtrent synonymt med navnet sitt. Duften er ikke så sterk, heller litt hemmelig, moden og dyp …som i dype skoger. Denne er fin å bruke etter skrubb og dusj om kvelden. Den er mer som en tørrolje en de to over, altså absoberes den fort inn i huden og føles derfor mindre fet. Inneholder blant annet mandel- og argan-olje som er deilig fuktgivende. Sparer litt av denne til høsten kryper på. Fordi…

Denne fargeglade flasken her inneholder en deilig oljevariant som lukter sommer og sol! Også ganske lett i konsistensen så denne bruker jeg om morgenen nå som det er sommer. Litt av gangen holder. Smører den på bryst eller décolleté, som det så fint heter på fransk, på skuldre og armer og fryder meg over duften når den streifer nesen utover dagen.

Man trenger ikke fire ulike kroppsoljer. Det pleier jeg heller ikke å være så heldig å ha på hylla. Men hvis du ikke har testet det ut før, eller lurer på hva du kan gi venninnen din som har alt hun trenger, synes jeg det er et godt gavetips.

Lagre

Lagre