Strikk denne genseren du også

I den nyeste utgaven av Kamille, nr 17, får du strikkeoppskrift på denne fine genseren. Da vi hadde møte om samarbeid med flinke Camilla bak strikkemerket Lôkal, og ble enige om at denne oppskriften skulle deles med leserne, bestemte jeg meg for at jeg skulle strikke den og for at den skulle bli ferdig. Jeg har minst tre uferdige strikkeprosjekter liggende. Og ja, det gnager meg. Ganske mye egentlig.
Jeg kom i mål! Startet vel i juni og brukte noen uker. Måtte rekke opp litt her og der og dessuten har den noen skjønnhetsfeil, men jeg synes den er SÅ fin. Kule Elisa Røtterud (som skriver en del for Kamille) har hatt genseren en god stund. Det har jeg fått med meg på bloggen og Instagram’en hennes. Var der jeg så den først og tenkte at det var den fineste strikkegenseren jeg hadde sett på lenge. Og nå har jeg altså laga en sjæl. Hurra! 

Tror den blir fin til høsten når kulemagen er borte. (Under én måned igjen til termin nå.) Genseren er ganske stor og grov i seg selv, så jeg ser ikke så nett ut i den nå… Dessuten må den dampes før den kan erklæres helt ferdig. Da blir den jevnere i maskene over det hele. 

Til info er bolen på min genser strikket 4-5 cm lenger enn det som står i oppskriften. Jeg brukte forøvrig også rundpinne 6 i både 40 cm og 80 cm for å komme i mål med bol, ermer og hals.

Lyst på maken? Plukk opp Kamille nr 17 da vel. Vips har du like fin genser som meg innen bladene gulner.