MIN HVERDAGSHELT

Jeg sitter hjemme på tredje dagen med sykt barn. Ikke nok med at jeg har en 3-åring med to sprengte trommehinner og nesten 40 i feber så har lillemann funnet ut at det er i dag han skal ha økedøgn. Jeg ammer, koser, gir pencilin, ammer litt igjen, synger, ammer, pusler, henter vann, klemmer og er rett og slett mamma. Mamma 110%. Jeg klager på ingen som helst måte. Jeg elsker å være mamma, men til tider synes jeg det er krevende. Hver gang jeg tenker tanken tenker jeg på min egen mamma. Hvordan fikk hun det til?

Den som stiller opp når det topper seg litt og jeg trenger det som mest, det er ingen andre enn min egen mamma. Man skulle nesten tro at hun er glad hun er ferdig med det, men neida. Hun tilbyr seg og kommer på døren med smoothies, avlaster litt, synger sanger og er der for oss alle. Evig takknemlig!

Det er nå jeg endelig forstår, eller ikke forstår, hvordan hun klarte å jobbe fulltid, hente, bringe, vaske, lage middag, synge nattasanger og legge oss -og det med tålmodighet og kjærlighet. Det var alltid plass til en klem. Hun tok seg alltid tid til oss, og selv kom hun i andre rekke. Jeg ønsker å være en slik mamma. Hun snakket om hvor bekymret hun var for oss, at tiden aldri strakk til, hektiske hverdager og ikke minst hvor uendelig glad hun var i oss. Jeg tror det skal en mamma til for å forstå en annen mamma. At man skjønner den ubetingede kjærligheten man har til barnet sitt, bekymringene, gleden og ikke minst frustrasjonen noen ganger.

Og mamma blir ikke kvitt meg så lett. Ikke tror jeg hun vil bli kvitt meg heller. Hver gang jeg lurer på noe og trenger råd så er mamma der. Hun er min største mentor og motivator, men også min største kritiker. Dog konstruktiv kritikk, som jeg vet er ment i den beste mening og er med på å gjøre meg sterkere. Hun har gitt meg de beste råd og vink når det kommer til karriere, og har alltid støttet meg når jeg har ønsket å gå mine egne veier.

Det danske designhuset Georg Jensen presenterer inspirerende kvinner i en ny og global kampanje som tar sikte på å oppmuntre verdens kvinner til å være seg selv og skape sin egen suksess. Budskapet i kampanjen er klart «You can never be too much you». Mamma er min største inspirasjonskilde til akkurat det. Hun har alltid stått på egne ben og fulgt sitt eget hjerte og magefølelse. Hun har arbeidet hardt for å komme dit hun ønsket å være, men ivaretatt de riktige verdiene i livet. Disse verdiene ønsker jeg å videreføre til mine barn. Man skal være stolt av den man er, stå for det man sier og følge hjertet sitt. Mamma takk for at du er den du er, og takk for at du alltid er der. Du er min hverdagshelt!