Gled en som gruer seg til jul

Da jeg ble spurt om å bli ambassadør for oransje skjerf aksjonen var det ikke nei i min munn. Jeg har alltid synes dette er et fantastisk tiltak, og jeg er virkelig stolt over å kunne få lov til å bidra til å gjøre samfunnet litt varmere.

Opprinnelsen til «skjerfstuntet» kommer fra Hobbyklubben. De hengte ut ullplagg i 2010 for å vise frem norske håndverkstradisjoner. De oppdaget at et ullplagg utenfor kontorbygget ble tatt ned og brukt i løpet av natten og hengt opp igjen grytidlig om morgenen. Det viste seg å være en hjemløs som brukte det til å varme seg natten gjennom. De fikk ideen om et samarbeid med Kirkens Bymisjon, og året etter hengte de ut mange hjemmestrikkede oransje skjerf i Oslo sentrum som et symbol for et varmere samfunn.

I 2012 økte dette til ca. 300 skjerf, fortsatt kun i Oslo. I 2014 hang flere byer seg på, og i 2015 hang de opp og delte ut over 3500 oransje skjerf på landsbasis for et varmere samfunn. I 2016 ønsker vi over 10.000! Hjelper dere som leser dette til med å spre budskapet er jeg sikker på at vi klarer det i år. Tror dere ikke?

Stuntet skjer på samme dag som kirkens bymisjon starter juleaksjonen «GLED EN som gruer seg til jul». Hovedbudskapet er at i et varmere samfunn er det færre som gruer seg til jul.

Send eller lever det til Kirkens Bymisjons kontor som er nærmest deg, eller gi det til en bekjent eller ta det på deg på aksjonsdagen 1. november – da vi skal farge Norge oransje!

Del budskapet og bilder på alle sosiale medier du bruker, og hashtagg gjerne med  #kirkensbymisjon #oransjeskjerf #gledensomgruersegtiljul.

Hjelp oss å skape et varmere samfunn- strikk årets viktigste skjerf!OPPSKRIFT PÅ MITT FØRSTE ORANSJE SKJERF; 

2 nøster Faerytale (du store alpakka) oransje, farge 748

2 nøster Fin (du store alpakka) oransje, farge 231

2 nøster Alpakka Space Dye (du store alpakka) Gul/Oker/Sennep, farge 9953

Legg opp 40 masker på pinne nr9, med en tråd av hvert nøste.

Strikk 2rette og 2vrange frem og tilbake i 10 omganger.

Deretter strikkes det rett til skjerfet måler ca 2 meter, og avslutt slik du begynte.