Saftig gulrotkake, glutenfri! 

Det har vært noen bursdager i det siste og jeg som ikke tåler gluten har bakt med egne kaker. Slår liksom to fluer i en smekk da. Det er en hyggelig gest, og så er jeg sikker på at jeg kan nyte et kakestykke selv, når alle de andre gjestene forsyner seg til kaffen. Fant en oppskrift på glutenfri gulrotkake på matoppskrift.no som jeg fulgte. Den ble supergod! Men jeg doblet mengden glasur for å få et tykt lag. Glasuren er jo noe av det som gjør kaken etter min mening. Å som jeg har savnet gulrotkake. Den var lett å lage, ble supersaftig og høstet skryt av flere, så deler like gjerne oppskriften her:

Gulrotkake glutenfri

3 dl Toro Glutenfri fin kakemiks
3 dl sukker

4 stk egg

2 ts natron

2 ts kanel

1 ts salt

1 ts vaniljesukker

1,5 dl olje

Ca 3 dl rå, revet gulrot

Litt malt muskattblomme
Glasur: (lag gjerne dobbel mengde)

100 gr Philadelphia

1 ts vaniljesukker

50 gr myk margarin

125 gr melis
Fremgangsmåte:
(1 porsjon gir ca 12 stykker)

1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Sikt i de andre tørre ingrediensene.

3. Rør forsiktig inn oljen og gulrøttene.

4. Fylles i rund form (24-26 cm)

5. Stekes i ca. 1 time ved 190ºC .

Avkjøles
Bland alt til glasuren godt og smør over kaken.

Lag glasur av melis, eggehvite og vann dersom du ikke tåler melk.

Lagre