Dansk duftfavoritt

Det er deilig å dufte dansk, i Norge… Søsteren til kjæresten min hadde en av disse parfymene i sommer da vi møttes på ferie. Hun bor i København og hadde selvsagt kjøpt duften der. Neste gang jeg la merke til en Zarkoperfume-duft var på trykk i et dansk magasin. Da var det en modell som var intervjuet om skjønnhet og hadde den som sin favoritt. 

Zarkoperfume er såkalte spesialdufter som er håndlaget og satt på flaske i Danmark. Unike dufter som gjenspeiler nordisk mentalitet, i følge merket selv. Og jeg som trodde jeg måtte vente med å skaffe meg en til neste gang jeg var i Køben.  
Men så oppdaget jeg at man får kjøpt disse parfymene i Norge. En venninne tipset meg. Hun har alltid koll på det siste fra København. Det var gode nyheter. Og prisen er ikke så verst heller, til spesialduft å regne. 900 kr for 100 ml. 

Og for å oppklare bruken av det litt flåsete uttrykket spesialduft, så er det parfymer fra mindre, enkeltstående parfymemakere som gjerne selges i eksklusive parfymerier og i utvalgte klesbutikker. Altså dufter du ikke får kjøpt på taxfree.

Det beste med disse duftene, etter min mening, er at de lukter nydelig, men ikke så mye. De er diskrete, akkurat som Eccentric Molecule-duftene (som jeg har sverget til i mange år). Nå som jeg er hjemme med en liten baby kan jeg ikke bruke noe særlig med parfyme. Men noen dråper Zarkoperfume Molécule 234.38 tillater jeg meg. Og den lukter så godt. Denne skal jeg forøvrig lure typen til å begynne å bruke også, for å skåne baby B for for mange sterke lukter. Den har et typisk unisex-preg over seg, og dessuten lukter den forskjellig på de som bærer den, takket være disse molekylene. 

Er du på jakt etter ny duft vil jeg anbefale å sniffe deg gjennom repertoaret til Zarkoperfume. Så får du kanskje noe å sette på ønskelista til jul. I Oslo selges parfymene for eksempel på Illums Bolighus, Maanesten og hos Me & My Cousin på Fornebu S.