Quinoa bowl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne uken har jeg vært matlei, blir litt sånn i blant. Hvertfall når man har vært å reist og spist mye på restaurant ol.  Alt jeg har hatt lyst på er enkle ting som går fort, eller aller helst levert (shame!) Men i går kom inspirasjonen over meg på å prøve meg på noe nytt. Nemlig en «quinoa bowl». Jeg elsker quinoa og spiser det generelt mye til både kylling, fisk og oppi salater. Så jeg tok noen av de tingene jeg liker aller best og lagde meg en bolle. Og det ble virkelig helt super digg!… i all beskjedenthet. Boller er undervurdert og uten tvil noe jeg skal lage mer av fremover. Du kan jo mikse alt mulig!

Du trenger:

 • Quinoa, jeg brukte rød da jeg liker det best. Ca 2 dl.
 • 1 blomkål
 • 1 brokkoli
 • 1 pose sukkererter
 • 2 lime
 • 1 søtpotet
 • 1 koriander busk
 •  2 kyllingfileter
 • Sweet chili saus
 • Salt/pepper og annet valgfritt krydder
 • Olivenolje

Dette er egentlig veldig enkelt, men det tar litt tid fordi alt skal kuttes i små biter og stekes hver for seg. Først satte jeg på quinoaen. ca 2 dl quinoa på 4 dl vann, i ca 12/13 minutter. Jeg kuttet så blomkål + brokkoli og stekte det sammen, tilsatte koriander, lime, salt/pepper/hvitløkskrydder og sweet chili saus. Deretter fikk søtpotetbitene samme omgang, men bare med salt, pepper og lime/chili krydderblanding. Kyllingen stekte jeg hele sammen med alle favoritt krydrene mine som fungerer med denne type smaker. Kuttet den etter jeg hadde stekt den for å få den ordentlig saftig. Sukkerertene hadde jeg bare kalde da jeg liker at de beholder den crunchy konsistensen. Til slutt lagde jeg en dressing av sweet chili saus, lime, salt og pepper og MASSE koriander.