its burger time

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…GRØNN burger vell og merke, siden det er Mandag! Fant denne herligheten på Matpaabordet (som btw er helt rå på oppskrifter) og fant ut at dette måtte uten tvil testes. Jeg bruke fiberfin istedenfor brødrasp, som jeg vil tro at gjorde den noe løsere enn den burde vært. MEN, det funket. Burger brødene har jeg laget en haugevis med ganger før, og de funker like bra hver gang. Fungerer også utmerket som rundstykker med pålegg. NAMS!

Til brødene trenger du:

 • 2 dl fiberfin
 • 2 små egg
 • 1 teskje bakepulver
 • 1 dl sesamfrø
 • 2 teskjeer revet ost
 • litt salt

Kjør først sesamfrøene godt i en prosessor, så de blir finmalt. Deretter tilsetter du alle de andre ingrediensene og rører godt til du får en god og jevn røre. Lag deg 2 stk porsjoner på et bakebrett med bakepapir og stek de midt i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter. Jo mer ost du bruker jo saftigere blir de. Jeg er ingen cheeselover så jeg bruker lite.

Til burgerene trenger du:

 • 1 brokkoli
 • 2 egg
 • 75 g fiberfin/fiberhusk
 • 2 stk vårløk (finhakket)
 • 2 fedd hvitløk
 • en dæsj med revet ost

Først kutter du brokkoli, og koker de i noen minutter (ikke lenge, de skal fortsatt være crispy). Pass på å ikke få med vann videre i prosessen, da dette gjør farsen for bløt! Deretter grovhakker du brokkolien, og blander det godt med de andre ingrediensene. Farsen skal bli så fast at de enkelt holder seg sammen når du former de i hånden. Om den blir for løs, tilsetter du litt mer fiberhusk. Krydre godt med salt og pepper, og gjerne andre krydre som du liker. Her er ingenting feil.. nesten! Burgerne bruker ca 15 minutter i stekepannen til å bli ordentlig gjennomstekte og faste i fisken.

Jeg hadde kun avokado og sweet chili saus som topping, men her er det jo bare å kjøre på med det du måtte ønske. Jeg valgte å ikke ha noe tilbehør, men feks quinoa, ris eller søtpoteter tipper jeg hadde vært helt prima!

ENJOY en litt grønnere ny favorittburger.