SALAT MED ERTER, KARAMELLISERT LØK OG FIKEN

Jeg elsker å lage mat. Jeg elsker enkle gode velsmakende og sunne oppskrifter. Jeg følger veldig sjeldent en oppskrift, men jeg kan lese en kokebok som en bibel. Jeg suger til meg alt jeg leser, henter inspirasjon og ender opp med å lage min egen versjon på «slump» (som jeg pleier å si).

Mamma er ekspert på akkurat det. Hun smeller sammen de lekreste retter på null komma niks, og det smaker alltid himmelsk. Hun har lært meg at man skal ikke mekke for mye med gode råvarer, og heller holde det cleant og enkelt.

Det er veldig mange som spør etter flere oppskrifter her inne, så jeg lover at det skal bli en fast ukentlig post. -jeg vet jeg har lovet det før, men denne gangen skal jeg love å holde det jeg lover!

Jeg har lagt min elsk på denne ertesalaten som jeg spiste flere dager på Mauritius, og måtte spørre kokken om hemmeligheten bak denne retten. -Keep it simple! fikk jeg til svar. Joda, jeg forstod at det er en nokså enkel rett, og jeg er veldig enig i at det enkle er det beste. Men jeg trengte å vite hva som gjorde den så spesiell. Smaken av de søte saltede crispy ertene, den bitre ruccolaen, myk tørket fiken og karamellisert løk var fantastisk sammen.

Til slutt klarte jeg å snike meg til oppskriften fra kokken. Her kommer den;

Ruccola

Erter (kokt al dente fra pose). Har du tålmodighet og tid til å bruke ferske, gjør gjerne det.

Tørket fiken, skåret i tynne skiver

Karamellisert løk (her ligger altså hemmeligheten)

Høvlet parmesan

Karamellisert løk; 

1 stor rød løk

vann

1 ss balsamicoeddik

salt og pepper

-Løken deles i skiver, og haes i en stekepanne. Tilsett de andre ingrediensene. Her må man ha tålmodighet for den karamelliserte løken blir så mye bedre om du steker den på lav varme over lengre tid. ca 30 minutter. Blir pannen tørr så tilsett litt mer vann.

Legges lagvis på et fat, og topp med parmesanen. Jeg tenker at det sikkert vært fantastisk med litt «crisp», og at finhakkete valnøtter eller sprøstekt parmaskinke også hadde passet perfekt til.