Turistmagnet ja, men å, så vakkert!

Valldemossa, eller Valldemosa som det visstnok også kan skrives, var et gjengangertips da jeg fortalte folk at jeg skulle til Mallorca for første gang. En liten fjellandsby ikke så langt fra Palma. 

Jeg liker å komme meg opp i høyden på nye steder. Det er en slags symbolsk greie med å få oversikt på sett og vis. Og det er egentlig bare vrøvl, for man får jo ikke nødvendigvis spesielt god oversikt av å besøke høytliggende steder. Likevel føles det tilfredsstillende og utsikt gjør godt for sjela. Så jeg visste at vi måtte en tur til Valdemossa. 

Mai er heldigvis litt utenom den verste turistsesongen og vi valgte å dra dit på en mandag. Likevel var det norsk jeg hørte de andre kundene snakke, i den første butikken jeg stakk hodet inn i. Det var liten tvil vel framme i Valdemossa om at stedet var en turistmagnet. Men det får man tåle. For hvis man velger å gi fokus til øyenene i stedet for ørene så angrer man neppe på en tur til den å, så vakre fjellandsbyen. 

Her er noen bilder fra vår dag der oppe. Noen av bildene er litt skakke, fult klar over det. Sett det på sjarm-kontoen. Har nemlig en linse som ikke kan zoome, så det begrenser utsnittene i en del tilfeller. 

Fant oss et lite tapassted i en rolig sidegate til lunsj. Satt ved et vidåpent, stort vindu med panoramautsikt. Ganske flott til en mandag å være. 

In English: Got in the car Monday and drove half an hour up to Valldemossa. A place several people recommended we’d go when in Majorca. A tourist magnet for sure, but so beautiful. If you focus on what you see and pay less attention to all the other tourists speaking different languages, including your own, everywhere you look it’s nothing but pretty. Here are some photos from our day spent in the green mountain village. 


PS. Har på kjole og t-skjorte fra H&Ms Studio Collection, solbriller fra Ray Ban.