HULDRESØLV

Da jeg skulle velge søljer til festdrakten min var jeg ikke i tvil om at jeg ville ha Huldresølv som søljer. I og med jeg har en feststakk så bestemmer man helt selv hvordan typer søljer man ønsker, og også om man ønsker søljer i det hele tatt.

Jeg var så heldig å få bli invitert til Huldresølv sitt verksted i Porsgrunn. Det var utrolig spennende og interessant å få se hvordan søljene blir laget, montert og tilpasset hver enkel. Alt gjøres for hånd, og det er fem gullsmeder som jobber fulltid med produksjon av smykkene.

 

Huldresølv er en familieeid håndverksbedrift som designer og lager sølvsmykker og draktsølv. Smykkene er inspirert av norsk tradisjon, folketro og mystikk kombinert med det internasjonale trendbildet. Jeg synes det er ekstra unikt at søljene kan spesialdesignes til hver enkelt bunad/stakk, og man kan selv bestemme om man vil ha sølv, oksidert sølv eller gull med løv enten i sølv eller forgylt.

Selv endte jeg opp med en Eidsvoll sølje med forgylte løv, turmaliner, berkgrystall, ferskvannsperler i dus grønt og Swarovskikrystaller. En Rosesølje med forgylte løv og Swarovskikrystaller i lilla som passet til vesten og skjorten. I ørene endte jeg opp med små skjønne Margeritt ørepynt med samme lillafarge på Swarovskikrystallene som på rosesøljen.